Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΛΚΙΣ 28/11/2011 ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ- ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στα πλαίσια των δράσεων του, το ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΕ ΠΑΪΚΟ-ΚΡΟΥΣΣΙΑ πραγματοποίησε χθες ποδηλατοδρομία-πεζοπορία στην περιοχή της Λίμνης Μεταλλείου Αξιούπολης.
Η περιοχή αυτή μέχρι την Λίμνη του Σκρά, καθώς και η περιοχή Βάθης-Γερακαριού στα Κρούσσια σύμφωνα με σχέδιο του Υ.ΠΕ.Κ.Α. θα παραχωρηθούν με διεθνή διαγωνισμό για εξόρυξη μεταλλευμάτων.
Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία είναι τεράστιοι, καθώς οι μεταλλευτικές δραστηριότητες αφήνουν πίσω τους λίμνες τοξικών αποβλήτων, μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, εξαντλούν τα αποθέματα του νερού και καταστρέφουν την φυσική ομορφιά του τοπίου.

Όλοι εμείς που αγαπάμε τη φύση, τη ζωή και τον τόπο μας εναντιωνόμαστε σε κάθε σχέδιο καταστροφής του Πάικου και των Κρουσσίων.
Η ποδηλατοδρομία κινήθηκε από την Λίμνη του Μεταλλείου ως την Γαλάζια Λίμνη του Σκρά , ενώ η πεζοπορία έγινε περιμετρικά της Λίμνης Μεταλλείου σε μια πανέμορφη περιοχή που κινδυνεύει να καταστραφεί.
Μετά το τέλος οι συμμετέχοντες ήπιαν τσάι του βουνού της περιοχής και συζήτησαν για τους τρόπους δράσης. Αποφασίστηκε η μετάβαση στα μεταλλεία της Χαλκιδικής, στην περιοχή της Στρατονίκης, στην οποία θα προσκληθούν και όλοι οι επίσημοι φορείς του Νομού.
Την εκδήλωση υποστήριξαν οι παρακάτω σύλλογοι οι οποίοι συμμετέχουν και στο Μέτωπο Εναντία στα Μεταλλεία σε Παϊκο Κρούσσια
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
ΟΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΙΛΚΙΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ! ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου