Τρίτη 1 Μαΐου 2012

1η Μαΐου, τα μάτια στον Κάκαβο!

 

από  antigoldgreece

Πρωτομαγιά στις Σκουριές, στο δάσος του βουνού Κάκαβος της Χαλκιδικής, που η ELDORADO-MΠΟΜΠΟΛΑΣ θέλει να ξεκοιλιάσει.

skouries-may1

Το πρωί θα γίνουν δύο  προσυγκεντρώσεις στις 10:00 π.μ., στο Χοροστάσι της Μ. Παναγίας και στην πλατεία της Ιερισσού και μαζί θα ξεκινήσουμε για τον Κάκαβο. Για όσους έρθουν από αλλού και δεν γνωρίζουν την περιοχή, στην παραπάνω εικόνα έχουμε σημειώσει τη θέση “Σκουριές” όπου πρόγραμματίζεται να γίνει η ανοιχτή εξόρυξη και τη θέση “Χοντρό Δέντρο”, από όπου ξεκινάει ο δασικός δρόμος που ανεβαίνει στις Σκουριές. Εκεί όπου στις 25 Μαρτίου μας υποδέχθηκαν με δακρυγόνα και κροτίδες κρότου-λάμψης τα ΜΑΤ, που φυλούσαν το “ιδιωτικό βουνό” της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ…

Τα σωματεία των εργαζομένων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δήλωσαν (εδώ) ότι δεν θα ακολουθήσουν το Εργατικό Κέντρο Χαλκιδικής που εξήγγειλε εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις Σκουριές. O κος Πράτσας θα γιορτάσει μόνος του.
Από διάφορες πηγές υπάρχει η πληροφορία ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 διμοιρίες των ΜΑΤ στην ευρύτερη περιοχή. Ας μην κάνουν το λάθος να προσπαθήσουν ξανά να παρεμποδίσουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο βουνό. Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα διαφυλάξουμε το πολύτιμο δάσος μας και τον δημόσιο χαρακτήρα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου