Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Απλές ερωτήσεις ....

 
 ?
 Με αφορμή το παρακάτω http://www.eidisis.gr/arthrografia/ananias-tsirampidis-koitasmata-basikon-kai-polytimon-metallon-tis-p-e-kilkis.html

Μήπως ο κ.Τσιραμπίδης θα μπορούσε να εξηγήσει πρώτα μερικά πιο απλά πράγματα;

α) Γιατί οι Φινλανδοί που το 2007 έκαναν πάρτυ από τη χαρά του για το ξεκίνημα των μεταλλείων, στις 31/10/2012 κάνουν μεγάλο συλλαλητήριο για να το κλείσουν;
Ορίστε σήμερα:
https://www.facebook.com/events/399511406744489/

β) Γιατί οι Σουηδοί του Gotland, Οnjare και Τärnaby συσπειρώνονται ενάντια στις "θέσεις εργασίας" και στην "ανάπτυξη"; Ορίστε σήμερα:
https://www.facebook.com/groups/stoppagruvan/

γ) Ξέρει ότι το «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί πρώτη χώρα παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη το 2016» στη Σουηδία λέγεται ως φράση «η Σουηδία θα γίνει η νέα πηγή ορυκτών της Ευρώπης» και στη Φινλανδία λεγόταν ως "Φιλανδία, η μεγαλύτερη πηγή ορυκτών της Ευρώπης» ???? Αποφασίστε ρε παιδιά !

Μπορεί να κάτσει την Κυριακή στις 13:00 ώρα Ελλάδος να ακούσει τα παρακάτω (μεταφράζω):

"Αυτό το σαββατοκύριακο στο 1ο πρόγραμμα του σουηδικού ραδιοφώνου: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ: "Τα εκατομμύρια εξαφανίζονται - τα σκατά μένουν πίσω σε μας".

"Οι διακρώς αυξανόμενες τιμές μετάλλων παγκοσμίως, έχουν ξαφνικά στρέψει ξανά τα βλέμματα στα μεταλλεία της Σουηδίας. Αλλά καθώς τα εκατομμύρια θα διαφεύγουν στο εξωτερικό, θα κληρονομούμε την καταστροφή του περιβάλλοντος - για πολλές γενιές στο μέλλον.
Κυριακή 12.00"

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/109143?programid=1316

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο Κ.ΤΣΙΡΑΜΠΙΔΗΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΛΕΝΕ Ο,ΤΙ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΜΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ.

ΥΓ: Είναι πολύ καλά κατανοητό ότι το "δε θα γίνουν απαλλοτριώσεις" σημαίνει "θα αναγκαστείτε να φύγετε μόνοι σας" - δε χρειάζονται επαναλήψεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου