Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δεν θα αγοράζουν το γάλα των κτηνοτρόφων αν ξεκινήσει το έργο των Χρυσωρυχείων στη Ροδόπη

«Προειδοποιούμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής των Σαπών και της ευρύτερης περιοχής, ότι σε εκείνη την περίπτωση που εγκριθεί και ξεκινήσει το έργο του της εξόρυξης του Χρυσού, σταματάμε να αγοράζουμε το γάλα τους».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής και την δημοσιογράφο Βάσω Μαχαίρα, ο διαχειριστής της εταιρείας Δουκίδης και Υιοί ΟΕ, Νίκος Δουκίδης.
«Μέχρι στιγμής εμείς δεν έχουμε ερωτηθεί για το θέμα, αλλά εκφράζουμε την αντίθεσή μας, καθώς κανένας στο εσωτερικό και εξωτερικό δεν θα αγοράζει ένα γάλα, που παράγεται σε μια περιοχή που γίνεται εξόρυξη χρυσού», υπογράμμισε ο κ. Δουκίδης, κρούοντας τους πρώτους κώδωνες κινδύνου για τη φήμη των προϊόντων της περιοχής μας, που θα τα συνοδεύει, αν ξεκινήσει η εξόρυξη.
Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να ενημερώνεται για το θέμα και παρότρυνε τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν αυτό κι άλλα ζητήματα του κλάδου τους, όπως είναι οι χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, αλλά και οι αυξημένες τιμές στις ζωοτροφές. Μάλιστα προανήγγειλε αύξηση στις τιμές του πρόβειου και γίδινου γάλακτος για τους παραγωγούς.
Η εταιρεία Δουκίδης και Υοί έχει τυροκομείο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής
Πηγή: piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου