Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Κιχ για τη Φινλανδία - πιάνονται τώρα από τα μαλλιά με τη Σουηδία


Λοιπόν
Η βλακεία πάει σύννεφο ή το ψέμα κατηγορίας «στικάκι» έχει περάσει στο dnaμας;

Ο κάθε κρυφός «σκεπτόμενος» γράφει τις ανοησίες του περί Σουηδίας, θαρρείς και η Σουηδία ή η Φινλανδία είναι μακριά από εμάς!

Βεβαίως προσφάτως τη Φινλανδία την σβήσανε από το χάρτη της ανόητης προπαγάνδας, γιατί μετά το ατύχημα της 4ης Νοέμβρη το 2012 [ ], έχουνε λουφάξει…..κιχ για Φινλανδία.!

Κιχ και για την Μοντάνα των ΗΠΑ όπου οι κάτοικοι εκλιπαρούν πληθυσμούς άλλους να ΜΗΝ αφήσουν να πάθουν ότι έπαθαν αυτοί – τι; «Δουλειές» - γιόκ, «Ανάπτυξη» - γιόκ, «Περιβαλλοντική φροντίδα και αποκατάσταση» - γιόκ! Αυτό που άρπαξαν όμως είναι παγίως μολυσμένο νερό ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και μια ωραιότατη τεράστια τοξική χαβούζα επίσης ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ – Κιχ λοιπόν![ΗΠΑ,Μοντάνα]

Αλλά δεν ακούγεται ούτε κιχ επίσης για τον Καναδά ! Ρε παιδιά, για σταθείτε! Ο μέγας σωτήρας επενδυτής στα μεταλλεία χρυσού εν Ελλάδι δεν είναι Καναδική εταιρεία; Γιατί να μην προβάλλετε και το εγχώριο (καναδέζικο) έργο μεταλλείας χρυσού; Γιατί όπως πρόσφατα είδαμε στη ΝΕΤ στο ντοκυμαντέρ «Με θέα τη γη» (Earthfromabove) τα παιδιά μεταλλωρύχων παλιάς τεχνολογίας (εποχής) που οι πατεράδες τους με τα πνευμόνια τους έφτιαξαν σπίτια και στήριξαν την υπόγεια μεταλλεία χρυσού, σήμερα ΕΚΔΙΩΧΝΟΝΤΑΙ ! Ναι ! αυτοί που ίσως είστε εσείς σήμερα στην Ελλάδα – οι καλύτεροι υποστηρικτές της μεταλλείας σήμερα ξεσπιτώνονται: η εταιρία τα θέλει ΟΛΑ (χρηματιστήριο, τα φράγκα είναι πολλά….) και πραγματικά ΧΕΣΤΗΚΕ για το αν θα διώξει τους γιους και τις κόρες και τα εγγόνια των μεταλλωρύχων που την έφτιαξαν: Ρίχνει ξεφτίλα τις τιμές ακινήτων και μετά προσφέρει και καλά αντίτιμο, έχει στο τσεπάκι τις τοπικές αρχές και φυσικά όποιος αντιδρά είναι πειραγμένος: διανοητικά ανάπηρος ή κουμουνιστής ή ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ή οικολόγος υστερικός ή τέλος πάντων άχρηστος ρε παιδί μου, πως το λένε, δε συμμετέχει στην αλυσίδα του χρήματος, άρα το μπούλο!

Και αφού λοιπόν υπάρχει αναγκαστική βούβα για ΟΛΕΣ αυτές τις χώρες (καλά Αφρική και Βαλκάνια δεν πιάνετε γιατί δεν είμαστε και τόσο χάλια…), πιάσατε το μόνο (τα μαλλιά σας) που απέμεινε στο μυαλό σας «υγιές» παράδειγμα μεταλλευτικής ευτυχίας, τη Σουηδία. Με παλιά κείμενά μας στα τεφτέρια σας, προσπαθείτε να πείσετε αντικρούοντας τα όσα έχουμε γράψει! Και αφού δεν μπορεί το ψέμα σας να πείσει με αληθινά στοιχεία (δεν υπάρχουν) λανσάρετε μια Σουηδική χροιά, ποντάροντας ότι ο αναγνώστης θα το μπερδέψει: Σουηδία, καλά πράματα, πρόνοια, λεφτά, υγεία, σύστημα παιδείας, άρα καλό το μεταλλείο. Ε, !!!! ξεπεράσατε σε τακτική ακόμη και το πιο γελοίο καρτούν!

Λοιπόν για να τελειώνουμε και με τη Σουηδία: 

      1)  Η Σουηδία ανέκαθεν έκανε επεμβάσεις «κόβω-ράβω» στις περιοχές της μειονότητας των Σαάμι, απλά δεν το διαφήμιζαν: Από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις γης κάποτε και ειδικά σχολεία για τα παιδιά τους (κάποτε) www.svd.se/ μέχρι χάρισμα των περιοχών τους σε χρυσοθήρες. Ως μειονότητα, η υπόλοιπη Σουηδία δεν ασχολήθηκε εύκολα με τα θέματα που συνέβαιναν τέρμα Θεού στο βορρά του βορρά.

         2)  Ναι, λειτούργησαν διάφορα μεταλλεία και ακόμη λειτουργούν, αλλά να λέμε όλες τις λεπτομέρειες και τις αλήθειες που συνοψίζονται στο ότι α) τα παλιά μεταλλεία δεν είναι συγκρίσιμα με τη σημερινή μανία εξόρυξης και β) τα φρέσκα μεταλλεία ουκ ολίγα προβλήματα δημιούργησαν. Μερικά παραδείγματα στα α) – β):

πχ1) http://www.salasilvergruva.se
Είναι ένα μεταλλείο της εποχής 1600-1800 που σαφώς η τότε εξόρυξη αφορούσε σκαπάνες και φτυάρια - κανένα τοξικό στοιχείο και καμιά ανατίναξη βουνού. Επιπλέον η εξόρυξη γίνονταν από το ΣΟΥΗΔΙΚΟ κράτος και όχι από εταιρεία κολοσσό της τακτικής "φούλ κέρδη και φύγαμε"


πχ2)http://www.dalhalla.se
Επίσης ΚΛΕΙΣΤΟ από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 - καμιά σχέση οι συνθήκες και το καθεστώς εξόρυξης με τη σημερινή υστερία


πχ3)http://www.gellivarelapland.se/
Η εν λόγω πόλη του G
ällivare ΣΗΜΕΡΑ πρωτοστατεί στις οργανωμένες διαμαρτυρίες ΚΑΤΑ των μεταλλείων!
[http
://www.whatlocalpeople.se/17november/]

πχ4)Όσο για το Aitik: [http://www.dn.se/nyheter/sverige/ny-misstankt-for-dammhaveri]Λέει για το ατύχημα του 2000 με την κατάρρευση του φράγματος των λυμάτων και τα όσα ακολούθησαν "εδώ παπάς - εκεί παπάς" μετά από 5 χρόνια το 2005 ΚΑΝΕΝΑΣ δε θεωρήθηκε ένοχος!

πχ5)
Malmberg, http://metalleiastop.blogspot.gr/2012/11/malmberget.html
Οι κάτοικοι εκδιώχνονται γιατί η εταιρία τα θέλει ΟΛΑ !

άρα μην τρελαινόμαστε…………..

Προδοσία των Σαάμι για τα μεταλλεία
      3) Και όχι οι άνθρωποι που αντιδρούν δεν είναι ούτε λίγοι ούτε οι συνήθης μειονότητα «ζαντών» [στην ποντιακή σημαίνει «τρελών»] που θέλετε να περάσετε ως μήνυμα κύριε «σκεπτόμενε». Ο καθένας μας/σας μπορεί να μπει στο googleκαι να γράψει τις εξής λέξεις που σας τις δίνουμε έτοιμες στην σουηδική. Θα οδηγηθεί σε άπειρες καταχωρήσεις εν έτη 2011 και 2012 για αντιδράσεις ΜΑΖΙΚΕΣ: λέξεις κλειδιά: gruvprotester, stoppagruvan, gruvpolitik,
  
Mερικά ακόμη στοιχεία από το διαδίκτυο από τη σημερινή συσπείρωση των Σουηδών ΕΝΑΝΤΙΑ στα μεταλλεία:
  • Το σάιτ που έφταιξαν οι «μερικοί αντιδρούντες» κατά την αντίληψη του «σκεπτόμενου» με αφορμή ότι άνθρωπος της εξορυκτικής εταιρίας είπε: «whatlocalpeople ?» εννοώντας ότι εκεί που πάει να αράξει η εταιρία δεν έχει πληθυσμό! Μπείτε και δείτε ένα ένα τα θυμωμένα τους πρόσωπα: http://www.whatlocalpeople.se/videos/


  • Στο http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/hard-ton-vid-gruvmote-2262262 μπορείτε να δείτε κλιπ από τις ειδήσεις του 4ου καναλιού της σουηδικής τηλεόρασης. Φαίνονται (σε άλλη πολιτεία) οι άνθρωποι που πολύ θυμωμένοι έχουν μαζευτεί σε συζήτηση για το ίδιο θέμα. Το συνοδευτικό κείμενο στο σάιτ του καναλιού λέει: «Η εξορυκτική Tasmetπιέστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια της ημερίδας συζήτησης που έγινε στο νησίVisingsö με αφορμή τα έργα εξόρυξης στην βόρεια Kärr έξω από την Gränna. Περίπου 200 κάτοικοι συμμετείχαν και πολλοί ήταν κατηγορηματικοί για την επιρροή του μεταλλείου στο περιβάλλον. Οι αντιδρούντες κράτησαν υψηλούς τόνους»


  • Τέλος, η επιτροπή που ενώνει όλα τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην εξορυκτική υστερία της Σουηδίας υπάρχει στο https://www.facebook.com/groups/stoppagruvan/ και ο αριθμός τους δεν αναδεικνύει μερικούς …..οικολόγους που επιδίδονται στο σπορ της αντίδρασης στην ανάπτυξης.


Το αστείο είναι ότι αν κανείς παρακολουθεί τα δημοσιεύματα στο σουηδικό τύπο, του γεννούνται εύλογα οι εξής απορίες:

Τελικά ποια χώρα θα είναι αυτή που θα ξεπεράσει τη Φινλανδία στον τομέα της εξαγωγής μετάλλων ; Η Σουηδία ή η Ελλάδα; Γιατί τα δημοσιεύματα θριάμβου «…..  Χ δις μεταλλεύματα» παίρνουν και δίνουν και στις δύο χώρες.

Επίσης η απορία, μας πως είναι δυνατόν στην Ελλάδα στο μαύρο της το χάλι να επικαλούνται οι πολιτικοί και εταίροι τις λέξεις «ανάπτυξη» και «θέσεις εργασίας» και το ίδιο ακριβώς να κάνουν οι σουηδοί πολιτικοί ;;;; Η Σουηδία δεν είναι ο παράδεισος ; τι ανάγκη έχει από τα ίδια επιχειρήματα; Εδώ http://metalleiastop.blogspot.gr/2013/01/e.html θα διαβάσετε τον περιφερειακό σύμβουλος Lennart του Umeå που σε μια συζήτηση για το θέμα λέει θυμωμένος: ”Ε τότε να ψοφήσετε της πείνας. Γιατί η ενδοχώρα δεν πρόκειται να τα καταφέρει αν δε δημιουργηθούν δουλειές. Άλλοι πληρώνουν ήδη τα μισά από ότι κοστίζετε"

Για αυτό κύριε «σκεπτόμενε» καλύτερα είτε να σκέφτεστε καλύτερα και βαθύτερα, είτε να αλλάξετε την υπογραφή σας σε «συναλλασσόμενος»

Ευχαριστώ τους εκλεκτούς φίλους και συναγωνιστές από το Κιλκίς!
Λαδιαβίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου