Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, Ο ΑΔΩΝΗΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ
Την Κυριακή το βράδυ, ένα λαϊκό κίνημα που έγινε γνωστό μέσω του συστημικού Τύπου ως «εγκληματική οργάνωση» και οι «τρομοκράτες των Σκουριών» κατέλαβαν με ειρηνικά μέσα τον Δήμο Αριστοτέλη και πήραν το μέλλον του τόπου στα χέρια τους. Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 η πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη συντάχθηκε με την «εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση των Σκουριών», αντιστεκόμενη στην κυβερνητική και επιχειρηματική προπαγάνδα, στις διώξεις, τις απειλές, τα αυτόφωρα και τα δικαστήρια.
Από την Κυριακή, ο υπάλληλος της εταιρείας εξόρυξης που παρίστανε τον δήμαρχο αποτελεί παρελθόν και το μόνο που έχει να θυμάται κανείς από το βράδυ των εκλογών είναι ένας ανεκδιήγητος τελάλης της κυβέρνησης να ωρύεται ψευδολογώντας στα τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτός ο εγκάθετος της τρόικας, που βιάστηκε να πανηγυρίσει στην ανακοίνωση των πρώτων θετικών για τον Πάχτα αποτελεσμάτων, είναι σήμερα πιο έκθετος ακόμα κι από τον ίδιο τον απερχόμενο δήμαρχο. Για τον Άδωνι, οι δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αριστοτέλη δεν ήταν μόνο αυτοδιοικητικές. Ήταν ένα είδος δημοψηφίσματος. Θριαμβολογούσε ο τηλεβιβλιοπώλης με το αρχικό 68% του Πάχτα το απόγευμα της Κυριακής. Φώναζε για δημοψηφίσματα που αφήνουν έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ και κουνούσε το δάχτυλο επιτιμητικά στην τοπική κοινωνία. Ρωτούσε με το γνωστό προκλητικό του ύφος αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα θα σεβαστεί το «δημοψήφισμα» των Σκουριών. «Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι υπέρ των τοπικών δημοψηφισμάτων, θα σεβαστεί το τοπικό δημοψήφισμα στην περιοχή αυτή;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο Άδωνις.
Κραύγαζε για ήττα των «τρομοκρατών» με τις μολότοφ, τα καμένα λάστιχα, τις τρομοκρατικές ενέργειες και τις φασαρίες. Πανηγύριζε για το «δημοψήφισμα» που δικαίωνε τους χρυσωρύχους και τον εκλεκτό τους υπάλληλο. Όλα αυτά όμως το απόγευμα της Κυριακής. Γιατί όταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων αποκάλυψε το πραγματικό αποτέλεσμα του τοπικού «δημοψηφίσματος» στις Σκουριές, ο υπουργός εξαφανίσθηκε. Και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Άφαντος κι αυτός και οι κραυγές του. Τώρα που τη μάχη της Χαλκιδικής την κέρδισε ο Μίχος, θα σεβαστεί ο Άδωνις και η κυβέρνησή του το αποτέλεσμα του τοπικού δημοψηφίσματος κατά των εξορύξεων χρυσού;
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΗΛΕΠΩΛΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΔΩΝΗΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ
ΠΗΓΗ antigoldgr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου