Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΛΛΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ...

Σε σαββατοκύριακο ΕΝΑΝΤΙΑ στην "ανάπτυξη" των μεταλλευτικών, εξελίχθηκε το πρώτο σαββατοκύριακο του Νοέμβρη με εκδηλώσεις το Σάββατο 1/11/2014 σε Θεσσαλονίκη και Πάικο, και την Κυριακή 2/11/2014 στο Σιδηρόκαστρο Σερρών – Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εκδηλώσεις.
Σάββατο 1/11/2014 – Θεσσαλονίκη
Για τους λάτρες των «θέσεων εργασίας» και της «ανάπτυξης»


Ειδικοί από Καναδά, Ζάμπια, Ρουμανία μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για τις "θέσεις  εργασίας" και την "ανάπτυξη" της μεταλλείας στις χώρες τους, ενώ το Ολλανδικό Ερευνητικό Κέντρο SOMO παρουσίασε έγγραφο μελέτης με περιεχόμενο τα "κέρδη" της "ανάπτυξης" που τελικώς καταλήγουν στα Barbados!

Εντύπωση προκαλεί το εξής δεδομένο από τη Ζάμπια: Με ρυθμό ανάπτυξης από τους υψηλότερους παγκοσμίως 7,5%, το 60,5% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Διαβάστε εδώ, το "Τελικά, υπάρχουν έσοδα από την Eldorado gold για την Ελλάδα;" με φωτογραφίες και βίντεο (ανά ομιλητή).

Πατήστε εδώ, για το βίντεο "Στις Σκουριές η καταστροφή, στα Μπαρμπάντος η φορολόγηση" με τους Patrick Kryticous Nshindano από την ActionAid Ζάμπιας και Jamie Kneen από το Mining Watch του Καναδά. 


Το προσχέδιο της έκθεσης (91 σελίδες) του Ολλανδικού SOMO  με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα παρουσίασε η Katrin Mc Gauran. Η έρευνα του SOMO έγινε για την Eldorado Gold και τις μεταλλευτικές εξορύξεις με την οικονομική μέθοδο crowd funding και τη στήριξη του Mining Watch Canada

Η πλήρης έκθεση θα δημοσιευτεί το Δεκέμβριο του 2014 (ή τον Ιανουάριο του 2015), θα πάρει υπό όψη τα συμπεράσματα της Διεθνούς συνάντησης στη Θεσσαλονίκη και υπολογίζεται να ξεπερνάει τις 500 σελίδες. Διαβάστε την τρέχουσα μορφή της έκθεσης, ΕΔΩ
Σάββατο 1/11/2014 - Πάικο Κιλκίς
«Χωρίς χρυσό μπορείς, χωρίς βουνό δε ζεις»

Έτσι έγραφαν τα μπλουζάκια στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πάικου, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία χθες Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα σε αυτούς που «οραματίζονται»  εξορύξεις  χρυσού στην περιοχή, όπως τονίζουν κι οι διοργανωτές. 

Στον αγώνα έλαβαν μέρος φέτος περισσότεροι από 250 αθλητές, οι οποίοι με την βοήθεια του καιρού αλλά και των δεκάδων εθελοντών, απόλαυσαν το πανέμορφο Πάικο. 
Καλεσμένοι της διοργάνωσης ήταν η Alexandra Postelinicu, εκπρόσωπος της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης “Rights of Nature” και ο Ilie Rosu, διοργανωτής του Rossia Montana Marathon, από την Ρουμανία. Και οι δύο   έτρεξαν τον αγώνα και μίλησαν σε εκδήλωση του Ο.Σ.ΠΕ.Γ. το Σάββατο το απόγευμα όπου προβλήθηκε και το ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου «Η Μαύρη Βίλβα», σχετικό με τις εξορύξεις στην Rossia Montana. [πηγή kilkis24.gr] 

  

Κυριακή 2/11/2014 - Σιδηρόκαστρο Σερρών
Με αφορμή υφιστάμενες μεταλλευτικές έρευνες και στο νομό Σερρών…

Ενημερωτική εκδήλωση στο κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου, από όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου