Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σκουριές 5/4: Oι κουκουλοφόροι της Eldorado (βίντεο, φωτογραφίες)

Αυτά που ΔΕ δείχνουν τα κανάλια!
 
CB3GlF5VIAAcb4W
  koukouloforos

Κρατήστε:
1) ποιος δηλώνει αντιδιαδήλωση μόλις 2 ημέρες πριν, για μια διαδήλωση που έχει ανακοινωθεί τουλάχιστον Ένα μήνα νωρίτερα
2) ποιος ξεκινάει να πετάει πέτρες και να βιαιοπραγεί


Επειδή στα γνωστά κανάλια παραπληροφόρησης κατ' εξυπηρέτηση ακούστηκε ότι οι εργαζόμενοι είχαν προγραμματίσει διαδήλωση και ότι οι κάτοικοι ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν εκεί ως αντιδιαδήλωση, σημειώστε ότι στα ίδια κανάλια ακούστηκε πως οι εργαζόμενοι δήλωσαν τη διαδήλωσή τους μόλις πριν 2 ημέρες. Ορίστε λοιπόν κάποια δείγματα για το πότε ανακοινώθηκε η διαδήλωση των κατοίκων (εικόνες από το διαδίκτυο, μπορείτε να τις αναζητήσετε και μόνοι σας): Σημειώστε ότι η διαδήλωση "πάνω" στη διαδήλωση είναι η πρόσφατη τακτική που επιδεικνύει η εταιρεία για 3η συνεχή φορά που το κίνημα των κατοίκων ανακοινώνει διαδήλωση.





Στο παρακάτω βίντεο του iosifsk από χθες, 5 Απριλίου, θαυμάστε αυτά που δεν θα δείτε στα δελτία των οκτώ:

«Εργαζόμενους» των μεταλλείων, κουκουλοφόρους και μη, να πετάνε πέτρες προς τους κατοίκους, πίσω από τα ΜΑΤ και με την προστασία τους και να χειρονομούν χυδαία. Κουκουλοφόρους «εργαζόμενους», με πέτρες και καδρόνια, να ανεβοκατεβαίνουν ανενόχλητοι  στους λόφους γύρω από το Χοντρό Δέντρο και να πετάνε πέτρες μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Προσέξτε στα λεπτά 1:00 οπότε οι μεταλλωρύχοι ανεβαίνουν στο λόφο πάνω από τους κατοίκους και στο 2:04 αφού έχουν πλησιάσει τους κατοίκους, να τους πετούν πέτρες και άλλα.


Ήταν ολοφάνερο, πριν ακόμα ξεκινήσει η χθεσινή μέρα της ντροπής, ποιος επεδίωκε τη σύγκρουση στις Σκουριές. Απέναντι στην πορεία ενάντια στην καταστροφή του βουνού που είχε οργανωθεί από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων και ανακοινωθεί με αφίσα από πολύ καιρό πριν, ανακοινώθηκε μόλις την παραμονή μια αντισυγκέντρωση από τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός. Για τρίτη συνεχή φορά! Την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο. Μια συνταγή σύγκρουσης που μπορούσε να αποφευχθεί αν η αστυνομία απαγόρευε την αντισυγκέντρωση, όπως όφειλε να κάνει αφού είναι γνωστό το κλίμα στην περιοχή.

Αντίθετα, όταν νωρίς το πρωί πήγαν στο Χοντρό Δέντρο οι πρώτοι κάτοικοι, η αστυνομία έκλεισε τη διασταύρωση στα Πλανά αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση άλλων κατοίκων από την Ιερισσό και τα άλλα χωριά που αντιτίθενται στα σχέδια της εταιρείας. Ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια είπε σε όσους είχαν ήδη συγκεντρωθεί στο Χοντρό Δέντρο: «Φύγετε, εάν έρθουν οι μεταλλωρύχοι, δεν μπορώ να σας προστατεύσω. Για ό,τι γίνει δεν έχω ευθύνη. Δεν θα βάλω κανέναν αστυνομικό μπροστά».

Ακόμα και τότε μπορούσε να αποφευχθεί η σύγκρουση αν, απλά, έκλειναν και την πρόσβαση των μεταλλωρύχων από το Παλαιοχώρι. Δεν το έκαναν και τους άφησαν να φτάσουν στο Χοντρό Δέντρο ανεμπόδιστοι.

Το επόμενο βίντεο - χωρίς λόγια: αισχρές χειρονομίες των υποτιθέμενων εργαζομένων, κάτοικοι να ουρλιάζουν "χημικά από εσάς, ξύλο από τους μεταλλωρύχους" και άλλες ποικίλες, εξοργιστικές λεπτομέρειες:

Τέλος φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους:
CB5N4uhWMAAxaY2 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου