Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Κ. Γαβράς και συγγραφείς: Όχι στα μεταλλεία

από www.kilkis24.gr

Ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς και οι συγγραφείς Γιάννης Μακριδάκης και Θωμάς Κοροβίνης, είναι οι τρεις πρώτοι καλλιτέχνες που υπέγραψαν κείμενο εναντίον της λειτουργίας μεταλλείων σε Κιλκίς, Χαλκιδική και Έβρο.
Οι υπογραφές των καλλιτεχνών στο κείμενο που ακολουθεί μπορούν να στέλνονται στο mail:
Kligenis Akanthos
ierissos@rocketmail.com
Το κείμενο:
Η πατρίδα μας διέρχεται ίσως την μεγαλύτερη κρίση, στην νεότερή της ιστορία, σε καιρούς ειρηνικούς. Οι άνθρωποι δοκιμάζονται σκληρά. Δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων καταλύονται.
Σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, οι πολιτικοί μας που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται την τύχη της χώρας, προχωρούν στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, ολοκληρώνοντας την καταστροφή.
Με σκανδαλώδεις συμβάσεις, κοινωνική και περιβαλλοντική αναλγησία, προχωρούν σε εξορύξεις και μεταλλουργία χρυσού στην Χαλκιδική, στο Κιλκίς και στον Έβρο, παρά την θέληση των τοπικών κοινωνιών και παρά την αντίθεση της επιστημονικής κοινότητας. Οι λιγοστές θέσεις εργασίας που επικαλούνται θα είναι περιορισμένης διάρκειας (για 20 χρόνια), ενώ θα καταστραφούν για πάντα πολλαπλάσιες θέσεις στον τουρισμό, στην γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία.
Δηλώνουμε αντίθετοι σ’ αυτό το ξεπούλημα και στην περιβαλλοντική καταστροφή. Καλούμε τους πολίτες, όλοι μαζί να υπερασπιστούμε τον τόπο και τις ζωές μας. Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους κατοίκους των περιοχών που αγωνίζονται ενάντια στην καταστροφή του τόπου τους από τις εξορύξεις και την οικολογική καταστροφή.

[http://www.kilkis24.gr/κ-γαβράς-και-συγγραφείς-όχι-στα-μεταλλ/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου