Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Το Συμβούλιο της Ευρώπης λάβρος κατά της επένδυσης στις Σκουριές

Το Συμβούλιο της Ευρώπης λάβρος κατά της επένδυσης στις Σκουριές


Με ψήφισμά του, το οποίο υπογράφεται από 21 βουλευτές το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχουν 47 κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, επιβεβαιώνει όσα κατά καιρούς έχει γράψει το HOT DOC και του koutipandoras.gr για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε στην ανατολική Χαλκιδική, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εταιρία Ελληνικός Χρυσός.

Το Συμβούλιο διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων, τόσο περιβαλλοντικών, όσο και κοινωνικών, αφού όπως επισημαίνει παρά τις συνεχείς καταγγελίες για βάναυση συμπεριφορά της αστυνομίας, απέναντι στους κατοίκους της Ιερισσού και παρά τo αίτημα της Διεθνούς Αμνηστίας προς τις ελληνικές Αρχές να εξετάσουν τα καταγγελλόμενα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για εκφοβισμό κ.α ουδεμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει.

Επιπλέον, στο ψήφισμα επισημαίνεται, ότι οι πρακτικές της εταιρίας (σ.σ. Ελληνικός Χρυσός) είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τους ανθρώπους και το περιβάλλον εν γένει. «Η μέθοδος της κυάνωσης, πρέπει να έχει τερματιστεί μέχρι το 2018 και κανένα ορυχείο δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο», τονίζει μεταξύ άλλων το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Κλικάρετε στη φωτογραφία για να δείτε το έγγραφο του Συμβουλίου της Ευρώπης
Το έγγραφο: Council of Europe against Gold mining projects


Όλα τα παραπάνω έχει αναδείξει το HOT DOC σε παλαιότερο τεύχος του το οποίο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου