Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Λίγα λόγια για την ενημερωτική εκδήλωση στην Ηράκλεια Σερρών

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/3/2014 στην Ηράκλεια για την ενημέρωση των κατοίκων για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού.
Στην  γεμάτη αίθουσα (του πρώην Ρομεο) οι καλεσμένοι καθηγητές  ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους τα της εξορυκτικής διαδικασίας  αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει αυτή, για το περιβάλλον, την υγεία και την οικονομία της βόρειας Ελλάδος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των συνδιοργανωτών και μέλη των επιτροπών αγώνα της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην καταστολή που δέχονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται αυτή την στιγμή για καθαρό και βιώσιμο περιβάλλων. Ενημέρωσαν επίσης τον κόσμο για την  πορεία που έχει ο αγώνας στις κατά τόπους περιοχές, καθιστώντας σαφές ότι το μέτωπο είναι κοινό, και ότι έστω και ένα πεδίο εξόρυξης θα βλάψει ανεπανόρθωτα όλη την ευρύτερη περιοχή.
Ο δήμαρχος Ηράκλειας, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, υποσχέθηκε ενώπιον του ανάστατου κόσμου ότι το θέμα θα τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι άνθρωποι ενημερώνονται, οργανώνονται και εγγυώνται ότι ο αγώνας για το περιβάλλον, τις ζωές και το μέλλον του τόπου θα κερδηθεί!
Όσο κάποιοι μας αγνοούν υπονομεύοντας τις ζωές μας με στόχο το κέρδος, εμείς θα αγωνιζόμαστε για να τους σταματήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου