Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ Ν.ΚΙΛΚΙΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Την περασμένη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ του Ν. Κιλκίς. Κατά την συνεδρίαση – πλην των άλλων συζητήθηκε – το σοβαρό θέμα των επικείμενων λατομικών δραστηριοτήτων στο Πάικο και στα Κρούσια.
Μετά από διεξοδική συζήτηση των δεδομένων που είχε υπ’όψιν της η Ν.Ε. αποφασίστηκε ομόφωνα να απαιτήσουμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία έναρξης λατομικών δραστηριοτήτων στους δύο ορεινούς όγκους του νομού Κιλκίς, οι οποίοι φέρονται να έχουν ποσότητες χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων.
Και τούτο, όχι γιατί είμαστε κατά της ανάπτυξης του νομού και της χώρας γενικότερα, αλλά επειδή υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος το Κιλκίς να αποστερηθεί της πολύτιμης ζωογόνου προσφοράς δύο ορεινών όγκων, οι οποίοι ας σημειωθεί προσφέρονται για άλλου είδους ανάπτυξη. Και συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε μορφές ήπιας ανάπτυξης που θα εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας, αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος και το σημαντικότερο θα προστατεύουν το περιβάλλον.
Τέλος, καταδικάζουμε την τακτική του Υ.Π.Ε.Κ.Α. που παραβιάζοντας κάθε έννοια δεοντολογίας και σεβασμού της κοινής γνώμης αποφάσισε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς τη διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις εν λόγω μεταλλοφόρες περιοχές, αδιαφορώντας για την άποψη της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της. Επιπλέον, λόγω της εσπευσμένης διαδικασίας ανάθεσης, δημιουργούνται εύλογες υποψίες για τον τρόπο σύνταξης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων, περιφρονώντας έτσι τον λαό του Κιλκίς και τα δήθεν οφέλη του.
Από πλευράς μας διαβεβαιώνουμε ότι συστρατευόμαστε με την πλευρά που υπερασπίζεται με κάθε μέσον τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου του νομού μας και καλούμε τους εκπροσώπους του Νομού Κιλκίς στο Κοινοβούλιο και τους ασκούντες εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού να λάβουν ξεκάθαρη θέση και όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, που μας δίνει ζωή και το οποίο δεν μας ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου