Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η αντίθεση δηλαδή ενός ολόκληρου λαού να ποινικοποιείται σύμφωνα με τη θεωρία των δύο άκρων

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες από την δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλος-υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής και ενώ πολιτικοί και δημοσιογράφοι διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους έκπληκτοι για το πώς φτάσαμε ως εδώ, εμφανίστηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης να δώσει υλική υπόσταση στην “θεωρία των δύο άκρων”, εξισώνοντας τους αγωνιστές της Χαλκιδικής με τους ναζιστές δολοφόνους.
Δεν πέρασαν παρά έξι μέρες από την δήλωση του Χρ. Λαζαρίδη και 27 άτομα (μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα) από την Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη καλούνται από την Ασφαλεία Θεσσαλονίκης να καταθέσουν ως ύποπτοι για σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων και πολλών κακουργημάτων και κυρίως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία, διεύθυνση και  διαρκή δράση.
Με τον ίδιο τρόπο που διερευνά η κυβέρνηση όλα τα περιστατικά που αφορούν την Χρυσή Αυγή να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, με το ίδιο ακριβώς άρθρο θα συρθούν ως τρομοκράτες κάτοικοι της Χαλκιδικής που εδώ και  δύο χρόνια αγωνίζονται για να μην μεταναστεύσουν από τον τόπο τους εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών που θα επιφέρει η  εξόρυξη χρυσού στην υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον τους.
Ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία καλούνται να καταθέσουν  είναι η  βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατασκευή, προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έκρηξη  από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άτομα και για πράγματα κατά συρροή,απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή,  διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες και ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παράνομη οπλοφορία, για περιστατικά που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του μηνός Μαΐου έως και την 25.8.2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Στις «έκνομες» αυτές ενέργειες, όπως αναφέρεται στην κλήση περιλαμβάνεται ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή Λάκκος Καρατζά κατά τη διάρκεια επεισοδίων, καταγγελίες εργαζομένων στην Ελληνικός Χρυσός για εμπρησμό αυτοκινήτων τους, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ιδιωτικής περιουσίας και άλλα πολλά.
Σκόπιμη η χρήση του άρθρου περί εγκληματικής οργάνωσης
«Υπάρχει μία βιομηχανία διώξεων και για να μπορούν να τη στηρίξουν τη βαφτίζουν εγκληματική οργάνωση» τονίζει ο δικηγόρος των κατοίκων Γ. Κυρίτσης και προσθέτει «Στόχος είναι να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά η δίωξη και όποια αντίσταση προβάλλεται από τους κατοίκους, η αντίθεση δηλαδή ενός ολόκληρου λαού να ποινικοποιείται σύμφωνα με τη θεωρία των δύο άκρων»
«Πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα η εξέλιξη αυτή, πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο τόσο η χρήση του συγκεκριμένου άρθρου καθώς και η ευκολία με την οποία εμπλέκουν όποιον αντιτίθεται» σημειώνει ακόμη.
Το εντυπωσιακό σύμφωνα ακόμη με τους συνηγόρους  είναι ότι όποιο περιστατικό έχει γίνει στο προαναφερθέν διάστημα αποδίδεται σε μία δομημένη εγκληματική ομάδα (ακόμη και ένα διαπληκτισμός μεταξύ αντιτιθέμενων στην εξόρυξη και υποστηρικτών ή εργαζόμενων) γεγονός που μεγενθύνει ραγδαία την όποια ποινική δίωξη και μετατρέπει πολύ εύκολα τα πλημμελήματα σε κακουργήματα.
Αυτό που χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή, μία ακόμη «περίεργη» σύμπτωση είναι ο χρόνος που καλούνται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης να καταθέσουν. Την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση προσπαθεί να «τακτοποιήσει» την υπόθεση της Χρυσής Αυγής «δείχνει» το «άλλο» υποτιθέμενο άκρο το οποίο είναι κάτοικοι και αλληλέγγυοι που αντιστέκονται στην συνεχιζόμενη καταστροφή του βουνού τους από την Ελληνικός Χρυσός. Και ενώ κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει ως τώρα απολογηθεί για τους τραυματισμούς διαδηλωτών στις πορείες στις Σκουριές, για τους τόνους χημικών που εδώ και ένα χρόνο έπεσαν στο βουνό, για το δηλητηριασμένο από αρσενικό νερό που πίνουν οι κάτοικοι στο Νεοχώρι αλλά και για τα τοξικά που διέρρευσαν στην Ρεντίνα με ανυπολόγιστες μέχρι σήμερα συνέπειες, η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει φρένο στο κίνημα αυτό μέσω της σκληρής ποινικοποίησης κάθε έννοιας αντίστασης. Καμία δίωξη δεν έχει γίνει για τα παραπάνω περιστατικά ενώ αντίθετα οι κάτοικοι από την αρχή των κινητοποιήσεων αντιμετωπίζονται με βία και καταστολή και δεκάδες συλλήψεις. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο Ν. Δένδιας έβαζε στο ίδιο τσουβάλι τα τάγματα εφόδου της Χρυσή Αυγή με τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής προαναγγέλλοντας κάθε φορά στην ουσία μία νέα επίθεση στις ζωές των κατοίκων .  
...Σταυρούλα Πουλημένη,
διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο: alterthess.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου