Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μ’ ένα σμπάρο, δύο άκρα


Για πολλούς η δολοφονία του Π.Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής. Και κάποιοι θα είπαν ίσως ότι, επιτέλους, η διερεύνηση της δράσης της Χρυσής Αυγής ανατέθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, γι’ αυτό και υπάρχουν πλέον αποτελέσματα.
Και επιτέλους θα αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση, μια συμμορία που δρασε όποια πόλη και σε όποιο χώρο μπορεί να εισχωρήσει, για να χτυπήσει με τη βία της κάθε δικαίωμα των πολιτών, που πηγάζει από τη Δημοκρατία.
Ομως η ταχύτητα με την οποία έδρασε η κυβέρνηση και ο Ν. Δένδιας κρύβει μία ανησυχητική πτυχή. Και μάλιστα με τις ευλογίες των πολιτών. Τον κίνδυνο να εφαρμοστεί η ίδια πρακτική σε κάθε οργανωμένη ομάδα πολιτών, είτε ανήκουν σε κάποιο πολιτικό κόμμα, ή χώρο, ή σε κλάδο εργαζομένων, ή φοιτητών, ή μαθητών. Ηδη η θεωρία των δύο άκρων γίνεται πράξη στη ΒΑ Χαλκιδική και στους κατοίκους που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού. Ακόμη 27 εκλήθησαν να καταθέσουν ως ύποπτοι, αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Οι 4, που είναι ήδη προφυλακισμένοι, αντιμετωπίζουν επίσης την ίδια κατηγορία.
Μάλλον βούτυρο στο ψωμί της τής ήρθε της κυβέρνησης η δολοφονία του Π. Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Της έδωσε τη δικαιολογία να εφαρμόσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο σε κάθε κόμμα, φορέα, κλάδο που μπορεί να αντιδράσει, να διαδηλώσει και να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ. Αλλωστε, η κυβέρνηση παντού τα ΜΑΤ στέλνει. Ετσι, σε μία μαθητική πορεία, μία πορεία φοιτητών, καθηγητών, απεργών, απολυμένων γιατρών, νοσοκομειακών, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, που θα έρθουν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ, οι συλληφθέντες μπορούν άνετα πλέον να κατηγορηθούν για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δρώντας από κοινού επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προκάλεσαν σοβαρότατες σωματικές βλάβες». Ποιος ξέρει, την επόμενη φορά που ο Μανώλης Γλέζος βρεθεί απέναντι από τα ΜΑΤ, μπορεί να μην τον ψεκάσουν απλά, αλλά να τον συλλάβουν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμορίας. Κι αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν οι ναζί στην Κατοχή, να του το κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου