Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΕΓΚΛΗΜΑ: ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΣΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗΣ!!!

Απεργία αρχαιολόγων σήμερα 4 Απριλίου

Απεργία αρχαιολόγων σήμερα 4 Απριλίου : Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα, μέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», οι έκτακτοι και μόνιμοι αρχαιολόγοι,
 
Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα, μέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», οι έκτακτοι και μόνιμοι αρχαιολόγοι, διαμαρτυρόμενοι για την περαιτέρω υποβάθμιση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και την παράδοση, ουσιαστικά, του σωστικού ανασκαφικού έργου στους ιδιώτες, όπως προκύπτει από τις διατάξεις του.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι «με πρόσχημα την επιτάχυνση των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών επιχειρείται η εκχώρηση μέρους του ελέγχου των αρχαιολογικών εργασιών» στους ιδιώτες. Επιπλέον, «οι εργαζόμενοι, αποκομμένοι από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, θα αποτελέσουν στόχο εκφοβισμών, πιέσεων και απειλών με απώτερο στόχο, ενδεχομένως, και την παράκαμψη της επιστημονικής διαδικασίας σε βάρος της προστασίας της πολιτισμικής κληρονομιάς, η διασφάλιση της οποίας αποτελεί συνταγματικά θεσμοθετημένο στόχο του υπουργείου Πολιτισμού».

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος όπου και η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για τις Συλλογικές Συμβάσεις και στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, στη Θεσσαλονίκη (στην Καμάρα με προσυγκέντρωση στις 11 στην Αριστοτέλους μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων) και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση επίσης στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή και σε εργοτάξια μεγάλων έργων στην υπόλοιπη χώρα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου