Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Παραπέμπονται ως “υπαίτιοι για τις τελεσθείσες εγκληματικές πράξεις” στις Σκουριές οι εκπρόσωποι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ – Αθώοι ως “αναίτιοι” οι σεκιουριτάδες

24 April, 2012 by antigoldgreeceΜετά από δίκη αυτόφωρης διαδικασίας, στις 6:45 το βράδυ της Δευτέρας 23 Απριλίου το Δικαστήριο Πολυγύρου κήρυξε αθώους τους 11 άνδρες “σεκιουριτυ” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ως αναίτιους για τις βεβαιωθείσες έκνομες πράξεις στις Σκουριές.
Σε δίκη παραπέμπονται εκπρόσωποι της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατά των οποίων το Δικαστήριο αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης ως υπευθύνων όλων των εγκληματικών πράξεων που τελέσθηκαν κατόπιν εντολών τους στις Σκουριές, από τους “11″ και άλλους υπαλλήλους της.
Ακολούθησε η εκδίκαση της μήνυσης που άσκησε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Πέτρος Στρατουδάκης κατά του Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλου. Ο μηνυτής απουσίαζε “επειδή είναι κάτοικος Αθηνών” και η δικηγορική ομάδα της εταιρείας ζήτησε αναβολή. Τόσον ο ίδιος ο π. Χριστόδουλος όσο και ο συνήγορος του ζήτησαν να συνεχιστεί η δίκη. Το  αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το Δικαστήριο και ο π. Χριστόδουλος αθωώθηκε πανηγυρικά. Σχετικά εκδόθηκε το Δελτίο Τύπου που δημοσιεύσαμε εδώ.
“Κατά νόμο εκπρόσωποι” της εταιρείας είναι ο κ. Πέτρος Στρατουδάκης και ο Διευθυντής των μεταλλείων κ. Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος. Υπεύθυνος της εταιρείας για τις Σκουριές είναι ο υπάλληλος της κ. Νίκος Ζαγοράκης, Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Στρατωνίου.

skouries4
skouries7
Με την απόφαση αυτή, η εταιρεία διατάσσεται από το Δικαστήριο να ξηλώσει τις μπάρες, να σηκώσει τα συρματοπλέγματα, να αφαιρέσει τις ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης και συναγερμού και να σταματήσει αμέσως την άσκηση ελέγχου στους διερχόμενους.
Η αθώωση των “11″ ήταν αυτονόητη, αφού τόσον ο μηνυτής π. Χριστόδουλος όσο και όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ότι δεν τους ασκήθηκε καμία βία από αυτούς και ότι εκτελούσαν εντολές της εργοδότριας εταιρείας. Όλοι οι νεαροί “σεκιουριτάδες” προέρχονται από ολόκληρη την Ελλάδα και κανένας δεν είναι ντόπιος!
Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων και ο μάρτυς κ. Θεοδωρακόπουλος ισχυρίσθηκαν ότι “όλοι οι δρόμοι στις Σκουριές ανήκουν στην εταιρεία”. Το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι, σύμφωνα με την Μυνητήρια Αναφορά που κατέθεσε στον Εισαγγελέα  Πρωτοδικών Χαλκιδικής ο Δασάρχης Αρναίας και με όσα προέκυψαν κατά τη διαδικασία, “όλοι οι δρόμοι είναι δημόσιες δασικές εκτάσεις”. Είναι αποκαλυπτικό των παρανομιών της εταιρείας ότι ακόμα και για το δημόσιο δασικό δρόμο “Χοντρό Δέντρο- Σκουριές” που είναι ο κεντρικός δασικός δρόμος του Κακάβου και στον οποίο έγιναν όλα τα μέχρι σήμερα επεισόδια, δεν έχει εκδοθεί “άδεια βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης” από το Δασαρχείο Αρναίας.
Παραθέτουμε συνημμένη την σχετική με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Σκουριών πραγματογνωμοσύνη του πολιτικού μηχανικού Τόλη Παπαγεωργίου που κατατέθηκε στο Δικαστήριο και στο Δασαρχείο Αρναίας.
O Kάκαβος πλέον είναι ελεύθερος από την κατοχική δύναμη που είχε εγκατασταθεί εκεί από τις 20 Μαρτίου. Η ELDORADO GOLD- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κηρύχθηκε υπεύθυνη για τις “τελεσθείσες έκνομες πράξεις” στις Σκουριές και ασκήθηκε εναντίον της ποινική δίωξη από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, πριν ακόμα πέσει η πρώτη φτυαριά στη “ναυαρχίδα” του Επενδυτικού Σχεδίου της, τις Σκουριές. Σε αυτή την εταιρεία των εθνικών νταβατζήδων επιχειρεί να παραδώσει ο υπηρέτης της Δήμαρχος Χρήστος Πάχτας, το Δήμο Αριστοτέλη και τους Δημότες του.

skouries2

Το απάνθρωπο πρόσωπο της ELDORADO-MΠΟΜΠΟΛΑΣ στη στημένη σύλληψη των 7 “κλεπτών” της ΟλυμπιάδαςΑπό τη …θριαμβευτική ανάρτηση των Πολιτών Αριστοτέλη “ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ…, ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ…”, όπου ανοήτως προσπαθούν να αποσιωπήσουν ότι αθωώθηκαν μεν – και πολύ σωστά!- οι 11 σεκιουριτάδες αλλά παραπέμπονται σε δίκη τα “κεφάλια” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αντιγράφουμε:
…H πλευρά των αντιδρώντων απαίτησε να αφαιρεθεί η μπάρα, που έχει τοποθετηθεί στο σημείο που αναπτύσσεται το εργοτάξιο της Ελ. Χρυσός και να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση οχημάτων και πεζών σε ιδιωτικό χώρο της εταιρείας.
Τελικά αυτός ο συμβιβασμός δεν προχώρησε, καθώς δεν το δέχθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού μόλις προχθές συνελήφθησαν 7 άτομα από την αστυνομία, που έκλεψαν αντικείμενα από το εργοτάξιο της Ελ.Χρυσός στην Ολυμπιάδα.
Γεγονός που κατά τον εκπρόσωπο της εταιρείας αποδεικνύει, ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν έχουν τοποθετηθεί για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των όποιων περιπατητών, αλλά για να αποτρέψουν κυρίως κλοπές και διαρρήξεις μέσα στις εγκαταστάσεις της Ελ.Χρυσός.
Ώρα 10 π.μ. της Δευτέρας 23 Απριλίου, έξω από το γραφείο της Αντιεισαγγελέως κας Σαριδάκη, ο πάτερ Χριστόδουλος, ο συνήγορος του Γιάννης Κανελόπουλος και ο Τόλης Παπαγεωργίου, μελετούν τη δικογραφία της μήνυσης που κατέθεσε το Σάββατο 21 Απριλίου κατά του π. Χριστόδουλου ο Γενικός Διευθυντής της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ κ. Πέτρος Στρατουδάκης, που μόλις είχαν πάρει από την κα Αντιεισαγγελέα.
Στις 11:30 π.μ. τέσσερις αστυνομικοί συνοδεύουν επτά ταλαίπωρους ανθρώπους, αποστεωμένους και δεμένους πισθάγκωνα με σφιχτές χειροπέδες. Δυο γυναίκες, το ίδιο ταλαίπωρες και αποστεωμένες, μανάδες των πέντε από τους επτά, πνιγμένες στο κλάμα, προσπαθούν να δροσίσουν τα παιδιά τους βάζοντας στο στόμα τους το μπουκάλι του νερού, αφού οι ίδιοι ήταν δεμένοι. Η παρουσία έξω από το γραφείο ενός υπαλλήλου της “Εταιρείας” και οι κουβέντες των αστυνομικών ολοκλήρωσαν την εικόνα. Οι επτά Βούλγαροι συνελήφθησαν την Κυριακή “να κλέβουν αντικείμενα από εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στην Ολυμπιάδα”.
Αίθουσα της εκδίκασης των αυτοφώρων: Στο “σκαμνί” κάθονται οι 7 αποστεωμένοι Βούλγαροι. Από τη διαδικασία προέκυψε ότι: Τα “αντικείμενα” της εταιρείας ήταν κάτι παλιοσίδερα ριγμένα στην περιοχή της Ολυμπιάδας, σαν όλα τα αμέτρητα παλιοσίδερα, παλιοαυτοκίνητα, παλιομηχανήματα, που μας αφήνουν προίκα οι κάθε λογής “εταιρείες” επί δεκαετίες. Οι “7″ και οι δυο γυναίκες είναι δυο λιμοκτονούσες οικογένειες Βουλγάρων σαν τις λιμοκτονούσες οικογένειες των Ελλήνων που άρχισαν ήδη να ψάχνουν στα σκουπίδια. “Κάποιος” τους έδωσε την πληροφορία ότι στους δασικούς δρόμους της Ολυμπιάδας έχει πεταμένα παλιοσίδερα και οι “7″ πήγαν και τα μάζεψαν, χωρίς να μπούνε καν σε περιφραγμένο χώρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν δεν περιέγραψαν “κλοπή” αντικειμένων. Κατέθεσαν απλά ότι “εκπρόσωπος της Εταιρείας τους δήλωσε ότι αυτά ανήκουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ”. Στις απολογίες τους και χωρίς συνήγορους υπεράσπισης – πώς να πληρώσουν – και οι “7″ κατέθεσαν αυτό που όλοι μας καθημερινά βλέπουμε. Τσιγγάνους να μαζεύουν τα παλιοσίδερα, προσφέροντας πολύτιμο έργο ανακύκλωσης μετάλλων!
Τα παλιοσίδερα όμως ανήκαν κατά δήλωση της στην “Εταιρεία” και η πράξη των “7″ χαρακτηρίζεται κλοπή. Η ποινή ήταν 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για τον καθένα και …αφαίρεση του φορτηγού τους. Δηλαδή θάνατος ή φυλακή, αφού δεν είχαν να πληρώσουν ούτε τα έξοδα της δίκης για να αφεθούν ελεύθεροι.
Στην επόμενη δίκη, των “11″ σεκιουριτάδων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, το επιχείρημα της ομάδας των συνηγόρων της εταιρείας και του μάρτυρα Διευθυντή των Μεταλλείων κ. Θεοδωρακόπουλου ήταν ότι “Τα συρματοπλέγματα, τις μπάρες, τις συσκευές ανίχνευσης εισβολέων και τους σεκιουριτάδες, τα χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε την περιουσία μας και τις αρχαιότητες της περιοχής (!!!) από κλοπές σαν αυτή που έγινε σε περιουσιακά μας στοιχεία στο εργοτάξιο Ολυμπιάδας”!
Απάνθρωπη εταιρεία με αδίστακτα στελέχη. Σ’αυτούς παραδίνεται η βόρεια Χαλκιδική και οι κάτοικοί της από τους μνημονιακούς προδότες και το συνεταίρο των Μπόμπολα-Κούτρα Δήμαρχο Χρήστο Πάχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου