Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Σιωπή μας, ο Χρυσός τους. Από την εκδήλωση στην Πλατεία Αριστοτέλους.

από


Η εκδήλωσε που πραγματοποιήθηκε  χθες το απόγευμα από το "Ανοιχτό Συντονιστικό της Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού", στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πάρα πολύς κόσμος πέρασε και ενημερώθηκε για το πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο την Χαλκιδική, αλλά συνολικά την Βόρειο Ελλάδα. Μεγάλο επίσης το ενδιαφέρον του κόσμου όπου με στοχευμένες ερωτήσεις προσπαθούσε να  αντιληφθεί το μέγεθος της "υποτιθέμενης επένδυσης", των επιπτώσεων που θα προκαλέσει, αλλά και των ηθικών αυτουργών που κατάντησαν την περιοχή αλλά και την χώρα μας, στην κατάσταση που είναι σήμερα.
Το μήνυμα που βγήκε από την ενημέρωση είναι πως το πρόβλημα της Χαλκιδικής, είναι ένα πρόβλημα που μας αφοράει όλους και πως ο αγώνας από εδώ και στο εξής είναι κοινός.
Εμείς με την σειρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βρίσκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό μας. 











Η Θεσσαλονίκη αρχίζει και καταλαβαίνει…

…ότι δεν θα μείνει ανεηρέαστη, όταν την κυκλώσουν τα ορυχεία χρυσού. Όσο πιο γρήγορα τον συνειδητοποιήσει αυτό, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες να προλάβουμε την μεγάλη καταστροφή που επιδιώκουν οι διεθνείς μεταλλουργίες χρυσού, χωρίς να δώσουν ούτε ένα ξεροκόματο σε μας τους άγριους Ιθαγενείς. Η προπαγάνδα τους περί ανάπτυξης αρχίζει να μην περνάει πια και όλοι καταλαβαίνουν ότι θα φέρει και την οικονομική καταστροφή στούς τόπους μας, Χαλκιδική, Κιλκίς, Έβρο αλλά δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο και το κέντρο της Βόρειας Ελλάδας την Θεσσαλονίκη που με φτωχούς και κατεστραμένους περιβαλλοντολογικά τους νομούς γύρω της θα υποστεί και αυτή τις τραγικές συνέπειες. Μόνο κάτι τσέπες στον Καναδά θα γεμίσουν, αφού γέμισαν πρώτα οι τσέπες του Εθνικού κατασκευαστή αλλά όχι και εθνικού ευεργέτη Μπόμπολα που πέρα από τα κέρδη του “γαία πυρί μυχθήτω”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου