Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Υγιής Ελπίδα...

Μετά το 5:33 σου έρχεται να κλάψεις!

Ιερισσός - αντίστασης Χαλκιδικής στην υποδούλωση και εξόντωση

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4OYFp6HJ0Gs

το υπόλοιπο από το alterthess.gr

Εκτυπώσιμη μορφήSend to friendPDF version
2013-03-25_13.35.36.jpg
15:30: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδήλωση και η πορεία στη Χαλκιδική.
15:05: Πλήθος κόσμου ανέβηκε μέχρι την περιοχή Κεραίες και αυτή την στιγμή πραγματοποιείται κατάβαση προς τη Μεγάλη Παναγιά.
14.30: Η κεφαλή της πορείας έχει φτάσει στην περιοχή Κεραίες ενώ ΜΑΤ είναι παραταγμένα στο δρόμο σε μικρή απόσταση από το Χονδρό Δέντρο
13.40: Μια μεγάλη σε όγκο πορεία ξεκίνησε από τη Μεγάλη Παναγιά με κατεύθυνση το Χονδρό Δέντρο
Χαλκιδική 25/3

Χαλκιδική 25/3

12.55: Η αστυνομία σταμάτησε τα λεωφορεία των διαδηλωτών που ξεκίνησαν από την Ιερισσό για να πραγματοποιήσει ελέγχους. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε όλη την διαδρομή από την Ιερισσό στο Χονδρό Δέντρο.
Χαλκιδική 25/3
Σε διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία εξελίχθηκε η παρέλαση στην Ιερισσό. Οι μαθητές φόρεσαν μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται "ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; 07-03-2013" και αναφέρονται στην επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στην περιοχή στις 7/3.
2013-03-25_11.33.20.jpg

ierissos 25mar
Στον κόμβο Παναγιάς διοργανώνεται συγκέντρωση από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και ήδη από τις 12 έχει αρχίσει η προσέλευση του κόσμου. Οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν με πορεία στο Χονδρό Δέντρο.
H ανακοίνωση:
"Πέρασε ένας χρόνος από την 25η Μαρτίου 2012, όταν πολίτες κάθε ηλικίας βιώσαν την αστυνομική βία και κρατική καταστολή, σε εντεταλμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης συμφερόντων πολυεθνικών και μεγαλοεργολάβων.
Πέρασε ένας χρόνος αδιάκοπου και κλιμακούμενου αγώνα. Ενός αγώνα για την επιβίωση, την απασχόληση, το βουνό, τα δάση, τα νερά, τον αέρα, το μέλλον και την αξιοπρέπεια. Ενός αγώνα που δέχτηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα, αποσιωπήθηκε και συκοφαντήθηκε.
Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα επιστρατεύτηκαν ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, προπαγανδιστικά ΜΜΕ, πρέσβεις, εκβιαστές, τραμπούκοι, κρατική τρομοκρατία, αστυνομική αυθαιρεσία, δακρυγόνα στα σχολεία. Για τον αφανισμό αυτού του αγώνα βιάζεται η αλήθεια, βιάζεται η ζωή μας, καταπατούνται τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματά μας.
Εμείς όμως είμαστε ακόμη εδώ. Είμαστε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Έχουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη ανθρώπων απ’ όλη την Ελλάδα, ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο.
Tη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, συγκεντρωνόμαστε στο κόμβο της Μεγάλης Παναγίας και περπατάμε προς το Χοντρό Δέντρο. Επισκεπτόμαστε τον Κάκαβο για να του δώσουμε γι’ άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι όσο υπάρχουμε θα υπάρχει και το βουνό. Ότι όσο υπάρχουμε, οι ανθρώπινες ζωές θα είναι πάνω απ’ τα κέρδη των ισχυρών.
Να δώσουμε την υπόσχεση ότι θα αντέξουμε και θα νικήσουμε!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου