Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΨΕΥΔΗ

Απάντηση π. Επιφανίου Θεοδωρίδη στον καθηγητή Ανανία Τσιραμπίδη 

από τη Γνώμη Κιλκίς 

Αξιότιμε κύριε καθηγητά,
Διάβασα το πρόσφατο δημοσίευμα σας για την μεταλλευτική δραστηριότητα στο Κιλκίς έκπληκτος, από τα όσα γράφετε ότι τόσο εγώ όσο και οι δύο άλλοι εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώσαμε στην συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Στην συνεδρίαση ήσασταν παρών, όπως και εγώ. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε δήθεν δηλώσεις μου με αποκορύφωμα ότι δήλωσα να εισάγουμε τις αναγκαίες πρώτες ύλες για την Χώρα μας;
Η εισήγηση μου, η οποία δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο δεν αναφέρεται καν στις αναγκαίες πρώτες ύλες για την χώρα μας.


Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα σας να είστε υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας και στο Κιλκίς, όπως επίσης δεν αμφισβητώ την επιστημονική σας κατάρτιση πάνω στο θέμα. Όταν όμως χρησιμοποιείται ψευδείς δηλώσεις που δήθεν ειπώθηκαν εκ μέρους μου αποδεικνύεται ότι δεν σέβεστε την αντίθετη θέση κατά των μεταλλείων στο Κιλκίς. Αλλά ότι σας ενδιαφέρει να επικρατήσει η δική σας άποψη χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, ακόμα και ψέματα!
Η εισήγηση μου (την οποία επισυνάπτω) δήλωνε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται σε μας τους κληρικούς καθημερινά. Δήλωνε τον λανθασμένο τρόπο του ΥΠΕΚΑ στο θέμα της ενημέρωσης. Δήλωνε πως δεν είμαστε ειδικοί στο θέμα των Μεταλλείων. Δήλωνε ότι είμαστε θετικοί στην δημιουργική ανάπτυξη που σέβεται το φυσικό περιβάλλον, την αξιοπρέπεια, την ποιότητα ζωής, την ιστορία, την υγεία και την βούληση των κατοίκων της περιοχής. Δήλωνε την αρνητική θέση μας για την δημιουργία των Μεταλλείων στην περιοχή των Κρουσσίων για τους λόγους ότι υπάρχει αναξιοπιστία προς το Κράτος, ένα ιδιαίτερα φυσικό κάλλος, ένας προσφυγικός πληθυσμός με πρωτογενείς αγροτικές καλλιέργειες, ένα παλιό μοναστήρι δίπλα στο Γερακαριό, ένας αρχαιολογικός χώρος δίπλα στο Παλατιανό και 12 χωριά καθώς επίσης και ο κίνδυνος μόλυνσης και επηρεασμού της υγείας. Δήλωνε την απορία μας για το τι θα γίνουν όλα αυτά με την εμφάνιση των Μεταλλείων και την προτίμηση μας στην διατήρηση όλων των παραπάνω. Τέλος δήλωνε την αποφασιστικότητα μας, να αγωνιστούμε με κάθε έννομο μέσο ούτως ώστε να μείνει η δημιουργία των Μεταλλείων στα χαρτιά.
Προσωπικά όσο και αν δεν συμφωνώ με την άποψη σας, όσο και με τις δηλώσεις σας, δεν σας είπα ποτέ ψεύτη, ούτε χρησιμοποίησα δηλώσεις σας διαστρεβλώνοντας τις για να ενισχύσω τις δικές μου θέσεις. Γι΄ αυτό απορώ πως εσείς κάνατε τέτοιο ολίσθημα. Λυπάμαι για την στάση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου