Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Για την απουσία του Δήμου Κιλκίς από τη συζήτηση για το χωροταξικό

Την Πέμπτη 09/01/2014, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, τέθηκαν από εκπροσώπους του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο, μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στη συμμετοχή του Δήμου Κιλκίς στη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνοπτικά να αναφέρουμε, πως εδώ και έναν χρόνο έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Στην συνάντηση αυτή, παρόλο που είχε προσκληθεί, ο Δήμος Κιλκίς δεν συμμετείχε. Ανάμεσα στα άλλα θέματα που συζητήθηκαν είναι και η χωροθέτηση μεταλλευτικών περιοχών εντός των ορίων του δήμου.

  1. Γιατί ο Δήμος Κιλκίς δεν εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση;
  2. Ποια η θέση του για τα όσα αναφέρθηκαν κατά την συνάντηση αυτή;
  3. Γιατί δεν υπήρχε ενημέρωση της διαπαραταξιακής επιτροπής που είχε συσταθεί με σκοπό και την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων;

Επιπλέον, από τις 12/12/2013 έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της Π.Ε. Κιλκίς έγγραφα για την υποβολή προτάσεων της Β’ Φάσης, Στάδιο Β1 του χωροταξικού σχεδιασμού. Προφανώς, ο Δήμος Κιλκίς έχει λάβει πρόσκληση για να υποβάλει προτάσεις, με καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευή 10/01/2014.
  1. Ποιες πρωτοβουλίες έχει πάρει ο Δήμος Κιλκίς και τι προτάσεις έχει σκοπό να υποβάλει;
  2. Τι προτείνει η Δήμος στην παράγραφο 5, που αφορά στους υφιστάμενους ή νέους οικονομικούς τομείς/κλάδους στους οποίους πρέπει να επιδιωχθεί η εστίαση της οικονομικής βάσης του δήμου κατά την επόμενη δεκαετία, έτσι ώστε να υπάρχει ανάπτυξη (που επιπλέον, θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην μεταλλεία);
  3. Τι προτείνει η Δήμος στην παράγραφο 8, που αφορά στις εξορύξεις, την χωροθέτηση τους και την προτεραιότητα που αυτές θα έχουν έναντι άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων;

Τα παραπάνω ερωτήματα δεν απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλο που οι εξ αντικειμένου αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ήταν παρόντες. Επειδή είναι απαραίτητο να δοθούν απαντήσεις, κατατέθηκε ανάλογα έγγραφο αίτημα προς το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου