Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

350+5



Σκουριές«Καραμπινάτη» καταστροφή από την πιο βρώμικη μέθοδο για την εκμετάλλευση μεταλλεύματος, που ήδη πραγματοποιείται στις Σκουριές κατά παράβαση όλων των όρων, κατήγγειλε ο Τόλης Παπαγεωργίου, από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τους Τζούλη Τσίγκα και Γιώργο Τραπεζιώτη.


«Μια μικρή γαλάζια λίμνη που βλέπουμε στο όρυγμα των Σκουριών, είναι ενδεικτική της μεθόδου leaching, της λεγόμενης εκχύλισης, κατά την οποία γίνεται διαποτισμός των οξυδομένων μεταλλευμάτων με οξέα και οργανικές ουσίες» είπε ο κ. Παπαγεωργίου, συμπληρώνοντας: «Είναι η πιο βρώμικη μέθοδος που υπάρχει και που δεν είναι αδειοδοτημένη βέβαια στις Σκουριές».

Όπως υπογράμμισε  ο Τόλης Παπαγεωργίου, πρόκειται για μια «καραμπινάτη» καταστροφή, γιατί τα οξέα και οι οργανικές ουσίες κατακάθονται στον υδροφόρο ορίζοντα του Κάκκαβου, που υδροδοτεί όλη την περιοχή.
Όπως είπε, η σχετική καταγγελία έχει γίνει εδώ και 4 μήνες στο Υπουργείο, την Επιθεώρηση Μεταλλείων και τον Δήμο Αριστοτέλη και δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση. 
«Όσες ελπίδες είχαμε εναποθέσει στην καινούρια κυβέρνηση πρέπει να θεωρούμε ότι είναι απωλεσθείσες» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, σημειώνοντας ότι απομένει μόνο ο δρόμος του αδιαμεσολάβητου αγώνα. 
Για τη χθεσινή κινητοποίηση στις Σκουριές και τις 5 συλλήψεις, υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν «εξαιρετικά μεγάλες και οπλισμένες».
Ο Τόλης Παπαγεωργίου είναι από τους 350 και πλέον διωκόμενους στις Σκουριές, για την αντίστασή τους στην εξόρυξη χρυσού. 

για το Ηχητικό πατήστε εδώ
πηγή: stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου