Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΕΔΩ, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ !


Την 02 Ιουνίου 2013 , αντιπροσωπεία των κατοίκων κοντά στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, εμποδίστηκε να συνεχίσει μέσω του δημόσιου δασικού δρόμου, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Στα ερωτήματα που ετέθησαν στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν δόθηκαν απαντήσεις.

 
Όσο για εκπρόσωπο της εταιρείας όσο τον είδαμε εμείς άλλο τόσο τον είδατε και εσείς.
Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας αντί να προστατεύουν τον πολίτη σύμφωνα με τα οριζόμενα και στο Σύνταγμα έχουν μεταβληθεί με κύρια ευθύνη της μνημονιακής συγκυβέρνησης και του υπουργού προστασίας, κ. Δένδεια προσωπικά και κατά περίπτωση , τη μια σε εκπρόσωπο της πολυεθνικής εταιρείας και την άλλη σε ρόλο σεκιούριτι. 

 
Συνεχίζει ο κ. Δένδιας και ο κύκλος των στενών συνεργατών του να αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

 
Οι κινητοποιήσεις στην Χαλκιδική, αλλά και στην Θράκη στο στο Κιλκίς είναι διακομματικές, έχουν ευρεία λαϊκή συμμετοχή και η επιχειρηματολογία κατά των εξορύξεων χρυσού βασίζεται σε στέρεα επιστημονική τεκμηρίωση. 
Σε κάθε περίπτωση οι δεκάδες χιλιάδες αντιδρώντες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με επιχειρηματολογία και πρακτική στυγνής ποινικής καταστολής λες και οι φωστήρες του υπουργού προστασίας αντιμετωπίζουν εγκληματίες και όχι πολίτες.

 
Αυτό που έχουν καταλάβει εδώ και καιρό, οι ομοσπονδίες των αστυνομικών υπαλλήλων και το τονίζουν σε κάθε περίπτωση πως:
τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με αστυνομικές μεθόδους αλλά αντίθετα μια τέτοια προσέγγιση τα επιδεινώνει (τα προβλήματα) πότε θα το ''καταλάβουν'' οι πραίτορες του υπουργείου προστασίας;

Για μια ακόμη φορά η διαμαρτυρία των κατοίκων ήταν ειρηνική παρόλες τις προκλήσεις που καθημερινά δέχονται από τις μεθοδεύσεις - προπαγάνδα της εταιρείας και την στάση των ανευθυνο-υπεύθυνων ''αρμόδιων'' υπηρεσιών και της αστυνομίας - σεκιούριτι πολυεθνικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου