Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση για την συνάντηση με την Elizabeth May, επικεφαλή των Καναδών Πράσινων

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την επικεφαλή των Καναδών Πράσινων και βουλευτή του Καναδικού Κοινοβουλίου, κυρία Elizabeth May.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κυρίας May για την προοπτική εγκατάστασης μεταλλείου χρυσού - χαλκού στην περιοχή των Κρουσσίων και τους λόγους που οι κάτοικοι και οι φορείς αντιδρούν. Αν και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον (η σύνδεση ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και Eldorado Gold είναι γνωστή) κάποια εταιρεία Καναδικών συμφερόντων στην περιοχή του Κιλκίς, η επικεφαλής των Καναδών Πρασίνων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και τις εξελίξεις που σχετίζονται με την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Εξέφρασε την έκπληξή της για τον σχεδιασμό εγκατάστασης μεταλλείου χαλκού - χρυσού σε μία περιοχή που είναι κατοικημένη, έχει ήδη λιγοστά νερά έχει και απειλείται άμεσα από ερημοποίηση. Έχοντας η ίδια αγωνιστεί κατά της εξόρυξης ουρανίου σε περιοχές του Καναδά, θέλησε να ενημερωθεί και για την παράμετρο αυτή.

Η κυρία Elizabeth May παρατήρησε πως μετά και την συνάντηση που είχε με το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια-Πάικο, ενισχύεται η άποψη της πως “σχεδιάζεται η μετατροπή ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας σε ένα τεράστιο μεταλλείο”: από τη Θράκη, στην Χαλκιδική και το Κιλκίς και με επόμενους στόχους τις Σέρρες και τη Δράμα.

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας το παραπάνω συμπέρασμα, είπε πως “αυτό δεν γίνεται εξαιτίας πιέσεων των καναδικών μεταλλευτικών εταιρειών, αλλά αποτελεί πολιτικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης”. Η μετατροπή δηλαδή της βόρειας Ελλάδας σε μεταλλευτική ζώνη είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων της κυβέρνησης και επομένως “οι προσπάθειες όσων αντιτίθενται στην προοπτική αυτή θα πρέπει να επικεντρωθούν στην άσκηση πιέσεων προς την κατεύθυνση αυτή.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου