Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Για την επίσκεψη Βενιζέλου στο Κιλκίς

Σήμερα, μέρα επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στο Κιλκίς, ήταν μια μέρα … αστεία!

Ναι αστεία, αυτό θα λέγαμε.

Ας δούμε λοιπόν τα γεγονότα: φτάσαμε καμιά 15αριά άνθρωποι με δύο πανό: ένα για το χρυσό και ένα για την τροϊκανή ζωή μας, καθώς ο κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί (αν θέλει) ότι το «ξεπούλημα» της χώρας μας τόσο στο θέμα των μεταλλείων όσο και σε όλα τα άλλα είναι πολιτικό ζήτημα και επιβαλλόμενο από τις μνημονιακές υποχρεώσεις των «αρχόντων» μας.

Μόλις απλώσαμε τα πανό μας, κάποιος κύριος, προφανώς αυτός που είχε το γενικό παράγγελμα για τη διατήρηση του life style της εκδήλωσης, μας ζήτησε να απομακρυνθούμε. Αρνηθήκαμε και τότε ήταν που αρχίσαμε τα συνθήματα – γιατί αρχικά είχαμε κατά νου να μείνουμε σε σιωπηλή διαμαρτυρία.





«Εξόρυξη δε γίνεται μην τρέφετε ελπίδες, αν θέλετε χρυσό, ανοίξτε τις θυρίδες»
«Θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και όχι έναν τάφο φτιαγμένο από χρυσό»

Ακούγοντας ο κόσμος τα συνθήματά μας, άρχισε να χαμογελάει και να κουνάει ρυθμικά το κεφάλι. Γρήγορα γίναμε περισσότεροι, αφού ο κόσμος δειλά δειλά ερχόταν προς τη μεριά μας.

Μετά από λίγο κατέφθασε ο ΠΑΣΟΚ Κιλκίς κ. Φραγγίδης. Ευθύς αμέσως ανέλαβε δράση, προκειμένου να αποτρέψει τη χασούρα στην εορταστική ατμόσφαιρα. Ήρθε ο ίδιος του και μας πρότεινε αν θέλουμε μια αντιπροσωπία 3-4 άτομα να συναντηθεί με τον κ. Βενιζέλο. Του ζητήσαμε να μας δώσει λίγο χρόνο για να το συζητήσουμε μεταξύ μας. Όπως κάνουμε πάντα στο Μέτωπο, ψηφίσαμε και κυριάρχησε το «ναι» υπό την προϋπόθεση η συνάντηση να καλυφθεί με βίντεο και από δικό μας άνθρωπο - εκτός από τα παρόντα Μ.Μ.Ε.

Μεταφέραμε στον κ. Φραγγίδη την απόφασή μας και αυτός επέστρεψε σε λίγο με το «Όχι καμιά κάλυψη δε θα γίνει – κανένα βίντεο δε θα τραβηχτεί πουθενά, παρά μόνο από την ομιλία του Βενιζέλου στο κοινό εντός της αιθούσης». Τον ρωτήσαμε γιατί; Φυσικά απάντηση δεν πήραμε. Αντιθέτως του θυμίσαμε πως όταν πέρσι 6 Φεβρουαρίου ο κ. Ζαφειράτος από το ΥΠΕΚΑ είπε το περιβόητο «ο διαγωνισμός θα κηρυχτεί άγονος» στην ερώτηση «τι θα γίνει αν το Δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει αρνητικά;», την επόμενη μέρα αρνήθηκε ότι το είπε και αν δεν είχαμε δικιά μας κάμερα να τραβάει ποτέ δε θα είχαμε αυτήν την απόδειξη.

Επίσης του είπαμε πως το Μέτωπο ό,τι κάνει το κάνει πάντα δημόσια, μαζί με τον κόσμο σε πλατείες και σε συνεδριακά κέντρα, πως ποτέ δεν κάναμε κάτι κρυφά και χωρίς να έχει ο κάθε Κιλκισιώτης τη δυνατότητα να συμμετέχει, να ακούσει, να επέμβει, να μάθει όλη την αλήθεια – πώς τολμάει και μας προτείνει κάτι τόσο υπόγειο;

Εκτός αυτού – ουκ ολίγες φορές έχουμε ακούσει μύριες ανοησίες – φαντάζεστε να μας κατηγορούσαν μετά ότι ήμασταν επιθετικοί με τον κ. Βενιζέλο; Ή ότι τον βρίσαμε; Ή ότι άλλο προκειμένου να μας παρουσιάσουν ως αλητήριους και επικίνδυνους;

ΕΜΕΙΣ λοιπόν δεχτήκαμε κύριοι του ΠΑΣΟΚ να συναντήσουμε τον κ. Βενιζέλο, αν και θα έπρεπε να είναι πλήρως ενημερωμένος από μόνος του. ΕΣΕΙΣ δε τολμήσατε να μας βάλετε με τα επιχειρήματα και τις αποδείξεις μας απέναντί του. Γιατί άραγε; Προς αποφυγή ανεπανόρθωτης εκθέσεως; Αμφίβολο αυτό μιας και οι αποφάσεις του έως σήμερα δεν δείχνουν να πτοείται από τέτοιες εκθέσεις στο λαό. Συνεχίζει ακάθεκτος το «προοδευτικό» του έργο…

Φυσικά η ΕΤ3 που ήταν εκεί (με δύο μεγάλα φορτηγά!) ούτε μας πλησίασε, ούτε εξωτερικά πλάνα τράβηξε. Καθότι οι διαταγές είναι αυστηρές! Πώς να τραβήξουν πλάνα με τη φωνή των Κιλκισιωτών; Πώς να τραβήξουν εμάς και μετά να απολυθούν; Πήγαμε και τους το ζητήσαμε και μας κοιτούσανε έντρομοι οι άνθρωποι: ξέρουν πολύ καλά τι παίζεται στο χώρο τους! Ξέρουν πολύ καλά πόσο εύκολα φεύγεις σπίτι σου. Και ξέρουν πολύ καλά πως τα πλάνα 5,5 ωρών από τις 30 Αυγούστου 2012 στο Κιλκίς ποτέ δεν επιτράπηκε να παιχτούν! Πόσο μάλλον τώρα με την καινούρια διοίκηση!

Και τελικά ο κ. Βενιζέλος κατέφτασε από το μικρό στενάκι από την πίσω πλευρά - από τα δικαστηρία. Γρήγορα γρήγορα και με 2-3 χαιρετούρες έξω από το κτίριο του επιμελητηρίου, μπήκαν μέσα να κρυφτούν... Εμείς φωνάζαμε το δίκαιο του Κιλκίς και αυτοί με χυδαία χαμόγελα – δήθεν άνετοι και αδιάφοροι – σαν κουφοί, μπήκαν μέσα περιτριγυρισμένοι από τους άντρες της ασφάλειας.

Γιατί άλλαξαν τα σχέδια για το δείπνο; Δεν τιμά και πολύ κάποιον πολιτικό και μάλιστα αρχηγό κόμματος να μην έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει τους πολίτες, να αναγκάζεται να αλλάζει το πρόγραμμα και να μπαίνει στα μουλωχτά στο επιμελητήριο!

ΥΓ: Τι είπε ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:
«Αυτό που έγινε ήταν μια αθλιότητα, μια αντισυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπαν τίποτε. Ούτε υπάρχει θέμα χρυσού, ούτε το επισπεύδει κανείς. Ήταν συνθήματα εναντίον του ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν εναντίον της επένδυσης»

Προφανώς δεν ήξερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δική του εκδήλωση την ίδια ώρα στο Κιλκίς και ήταν όλοι τους σε αυτήν. Ή καλύτερα έτσι τον βολεύει να μαθαίνει η Ελλάδα. Πολύ θα ήθελε να είναι θέμα ΣΥΡΙΖΑ και να μην ήταν πρώην ψηφοφόροι του μεταξύ μας – αλλά αυτή τη χάρη δε πρόκειται να του την κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου