Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Eρώτηση στην Καναδική Βουλή για τα μεταλλεία της Eldorado Gold στην Ελλάδα από τη βουλευτή Niki Ashton


Ερώτηση της Νiki Ashton, βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Καναδά NDP, για τη δράση της Εldorado Gold στην Ελλάδα και απάντηση από τον  Gerald Keddy, Koινοβουλευτικό Γραμματέα για το Διεθνές Εμπόριο.
Απάντηση άσχετη με την ερώτηση: Η ερώτηση μιλούσε για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και την κοινωνική αναταραχή που έχει προκαλέσει η Eldorado σε Χαλκιδική και Θράκη. Mε αφορμή την Ελλάδα, η Niki Ashton αναφέρθηκε σε ένα γενικότερο πρόβλημα (για το οποίο θα μιλήσουμε εκτενώς σε άλλη ανάρτηση): την κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή που προκαλούν οι Καναδικές μεταλλευτικές εταιρείες σε άλλες χώρες και την έλλειψη θεσμικού πλαισίου που θα καθιστά τις εταιρείες αυτές υπόλογες για τις πράξεις τους.
Η απάντηση ήταν άλλα αντί άλλων. “Ανάπτυξη”, όπως την εννοούν οι εταιρείες, λεφτά και “πολιτικές που υποστηρίζουν ένα υπεύθυνο και βιώσιμο επενδυτικό περιβάλλον“. Οχι υπευθυνότητα προς τους ανθρώπους, την κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά μόνο προς τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις τους. Τα κέρδη πάνω απ’τους ανθρώπους. Και για κλείσιμο:  “Η Καναδική μεταλλευτική βιομηχανία χρειάζεται συμβουλές από το NDP”. Όχι, τα κάνει όλα τέλεια.
Απαντούμε στον κ. Keddy με ένα πανώ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. Αυτή είναι η πραγματικότητα των ανθρώπων που πλήττονται από την Καναδική μεταλλεία και αντιστέκονται με όλες τις δυνάμεις τους. Και τόσοι λαοί δεν κάνουν λάθος!



BLjmgELCcAAiawP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου