Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ναόμι Κλάιν: Μόνο στη Γάζα αστυνομικοί έλεγχοι σαν αυτούς στις Σκουριές!

4/6/2013 21:23

«Αστυνομικούς ελέγχους αντίστοιχους με αυτούς που βίωσα στη Χαλκιδική, τους έχω συναντήσει μόνο στη Γάζα», είναι η σοκαριστική δήλωση της συγγραφέως του «Δόγματος του Σοκ» και ακτιβίστριας, Ναόμι Κλάιν, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.
Υποστήριξε ότι ήταν σοκ για εκείνη η τεράστια παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτικής ασφάλειας στην περιοχή. «Το συνεργείο μας το σταμάτησαν σε δημόσιο δρόμο, μας ζήτησαν ονόματα και διαβατήρια και μας ανέκριναν για 40 λεπτά. Το μόνο αντίστοιχο που έχω δει ήταν στη Γάζα», είπε.
Η κ. Κλάιν, που βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στην Ελλάδα, κάνοντας έρευνα μεταξύ άλλων στις Σκουριές για το επόμενό της βιβλίο, αλλά και για ντοκιμαντέρ με θέμα την οικολογική κρίση διεθνώς, συμβούλευσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μετατοπιστεί προς το κέντρο, αλλά να παραμείνει πιστός στις αριστερές του θέσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να υπερασπιστεί τις αριστερές του θέσεις, παρουσιάζοντας μία εναλλακτική προοπτική διακυβέρνησης, αντί να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων κομμάτων που επέλεξαν να κάνουν στροφή προς το κέντρο», είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα μας αποτελεί ένα «δραματικό παράδειγμα της εφαρμογής του Δόγματος του Σοκ», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η «η Θάτσερ ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα», ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της στην αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, αλλά και στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι στην Ελλάδα υπάρχει συσσωρευμένη πολλή οργή, την οποία δυστυχώς εκμεταλλεύεται σε ένα βαθμό το ακροδεξιό κόμμα και ότι, ακόμη και τώρα, που εφαρμόζεται «κτηνώδης λιτότητα» και η χώρα έχει περάσει στη φάση «της εκμετάλλευσης της κρίσης για την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων», η ίδια δεν έχει δει να εφαρμόζονται πολιτικές, που θα απέτρεπαν μια αντίστοιχη κατάσταση μελλοντικά. «Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το ευρώ, τότε είσαστε εγκλωβισμένοι σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κλάιν.
Αργά το απόγευμα η κ. Κλάιν επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση-ομιλία με τους εργαζόμενους, αλλά και πλήθος κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου