Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Από vasilinos.wordpress.com

skoupid-1

Πόσο μελάνι έχει χυθεί, πόσα έχουν ειπωθεί για το τι όφελος θα έχει το ελληνικό δημόσιο από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο αμύθητος πολυμεταλλικός ορυκτός πλούτος της Χαλκιδικής (με τα μεγαλύτερα ίσως αποθέματα στην Ευρώπη), μεταβιβάσθηκε όλη στον Δ/ντη της ΑΚΤΩΡ (του Μπόμπολα),  χωρίς να μπει στο ταμείο του ελληνικού δημοσίου  ούτε ένα λεπτό. Αντιθέτως, το ελληνικό δημόσιο ταυτόχρονα πλήρωσε πάνω από 32.000.000 ευρώ, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η Ελληνικός Χρυσός με τους μεταλλωρύχους εργαζομένους της TVX τους οποίους κατέστησαν ανέργους και τους έβαλε σε πρόγραμμα επανακατάρτισης, πληρώνοντάς τους για όλα αυτά τα χρόνια και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Σήμερα εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει  άλλα εκατομμύρια ευρώ (την στιγμή που απολύει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ), ώστε όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια να τους αναγνωρισθούν ως συντάξιμα, για να μπορούν να βγουν στην σύνταξη, χωρίς φυσικά οι άνθρωποι, άνεργοι όντες, να έχουν καταβάλει τις απαιτούμενες συντάξιμες εισφορές. (Φυσικά οι τότε απολυμένοι έχουν δίκιο, διότι εις βάρος τους «παίχτηκε άσχημο παιχνίδι», και αντί να τους επαναπροσλάβουν προσέλαβαν τους «υμετέρους», και οι τότε απολυμένοι τώρα βρίσκονται ακόμα στα δικαστήρια διεκδικώντας και δεδουλευμένα).

Είναι άγνωστο το πόσα εκατομμύρια επιπλέον ξόδεψε το ελληνικό δημόσιο για τις έρευνες του ΙΓΜΕ στα μεταλλεία. Είναι άγνωστο το πόσα ξοδεύει σήμερα για την καθημερινή φύλαξη της εταιρείας, με πλήθος διμοιριών ΜΑΤ, πλήθος περιπολικών….

Είναι άγνωστο πόσα εκατομμύρια ξοδεύονται από επιδοτούμενα προγράμματα ανέργων τετράμηνης κ.λ.π. σύμβασης, για να ακούγεται κάθε λίγο ότι η εταιρεία προσλαμβάνει και άλλους εκατοντάδες εργάτες.

Είναι γνωστό το τι υπεραξίες εκατοντάδων εκατομμυρίων αποκομίσθηκαν από την σταδιακή μεταβίβαση του 95% της εταιρείας, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης από την Βουλή. Είναι γνωστό το πόσες δεκάδες (ή εκατοντάδες) εκατομμύρια ευρώ αποκόμισε η εταιρεία από την πώληση και μόνο των στοκ αποθεμάτων του χρυσοφόρου αρσενοπυρίτη στην Ολυμπιάδα, αλλά και από άλλα στοκ στο Στρατώνι.

Ως πολίτες που ενδιαφέρονται για την Αλήθεια, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Οικονομικών και ζητήσαμε να μας ενημερώσουν ποιο είναι το όφελος του Δημοσίου Ταμείου όλα αυτά τα χρόνια. Αφού επί αρκετό καιρό λαμβάναμε επιστολές που μας υπεδείκνυαν την αρμόδια υπηρεσία, και αφού μας έστελναν από υπηρεσία σε υπηρεσία, η τελευταία υπηρεσία μας είπε ότι υπεύθυνη είναι η ΔΟΥ Χαλανδρίου, η οποία μας απάντησε ότι τα στοιχεία αυτά που ζητάμε για να δούμε τι κερδίζει το ελληνικό δημόσιο, εμπίπτουν στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων και δεν δύνανται να μας χορηγήσουν τέτοια στοιχεία που αφορούν ανώνυμη εταιρεία (εμείς φυσικά δεν ζητήσαμε στοιχεία της εταιρείας, αλλά το συνολικό ποσό που αποκόμισε το κράτος από την εταιρεία), καθότι μιλάνε για μια συμφέρουσα επένδυση.


skoupid-2-web
Η εταιρεία προς το παρόν από ό,τι φαίνεται δεν διατίθεται να δώσει χρήματα ούτε για την αγορά απλών σκουπιδοτενεκέδων για να τους τοποθετήσει στο εργοτάξιό της στις Σκουριές. Και αυτούς ακόμα τους στερεί από το Δημοτικό Διαμέρισμα της Μ. Παναγίας του Δήμου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», εκτός και αν δεν τους παίρνει και στερεί η εταιρεία, αλλά τους δωρίζει ο «Μέγας Ευεργέτης» Δήμαρχος κ. Πάχτας από τον καταχρεωμένο Δήμο Αριστοτέλη, όπως σαν υπουργός τους δώρισε τον αμύθητο και ανεκτίμητο πολυμεταλλικό ορυκτό πλούτο της Β. Χαλκιδικής άνευ έστω διεκδίκησης και ενός πινακίου φακής για τα ταμεία του καταχρεωμένου κράτους. Και μάλιστα κράτους, για το οποίο πήραν το μεγαλύτερο δάνειο που έλαβε ποτέ κράτος πάνω στον πλανήτη γη στην ιστορία της ανθρωπότητας, και όλο αυτό το κόστος το ανέθεσαν να το πληρώσει ο Λαός, τον οποίο πτώχευσαν και τον αναγκάζουν να πάει να δουλέψει μέσα στα λαγούμια των στοών του εργολάβου που πλούτισε από την δωρεά του δημόσιου ορυκτού πλούτου και όχι μόνο.
Πολύ σοφά κάποιοι λένε: «Μια εικόνα ενός σκουπιδοτενεκέ ισοδυναμεί με χιλιάδες εντός των εφημερίδων «Μεταλλευτικά νέα» και εκατομμύρια λογαριασμούς». Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου