Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Φινλανδία, 04/11/2012 ΔΙΑΡΡΟΗ !

Άλλη μια διαρροή ουρανίου στο φινλανδικό μεταλλείο!
foto από http://yle.fi

Το δημοσίευμα αναφέρει:
" Η εταιρεία ανακοίνωσε τη διαρροή κατά τη διάρκεια της περασμένης Κυριακής 5 Νοέμβρη και παραδέχτηκε πως θέλει αρκετές ημέρες για να επισκευάσει το σημείο της διαρροής. Αυτά τα λύματα που χύθηκαν έξω βρίσκονται ακόμη στα όρια της περιοχής του μεταλλείου, το οποίο καταλαμβάνει 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το 2008 και το 2010 συνέβηκαν παρόμοιες διαρροές. Παρόλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα ο Δήμος του Sotkamo ήταν θετικός στα πλάνα της εταιρείας να διευρύνει τη περιοχή εξόρυξης στα 134 τετραγωνικά χιλιόμετρα."



... και το σχετικό βίντεο από εκείνη την ημέρα: Talvivaara's gypsum waste pond leaking on 05-Nov-2012

Kαι ακριβώς αυτήν την ημέρα, αυτήν την Κυριακή της 4ης Νοέμβρη τι κάναμε εμείς;
...... οι Θράκες διαδηλώναν ΚΑΤΑ των σχεδίων για μεταλλεία στο Πέραμα, η Χαλκιδική την ίδια μέρα βρίσκοταν αλληλέγγυα στη Θράκη για την ανάβαση στο Πέραμα και το Μέτωπο του Κιλκίς βρισκόταν στο Πάικο για τον 2ο ημιμαραθώνιο με σύνθημα "metalleia stop" !!!  
Την ίδια μέρα ! Την ίδια μέρα που σε ένα άλλο μέρος της Ευρώπης η μεταλλεία οδηγούσε σε ένα καινούργιο περιβαλλοντικό έγκλημα, την ίδια μέρα εμείς αναγκαζόμασταν να φωνάξουμε και πάλι το ΟΧΙ μας !  

Τελικά φαίνεται πως οι ακράδαντες αποδείξεις της αλήθειας, ακόμη κι αν αυτές συμβαίνουν την ίδια στιγμή που εμείς διαδηλώνουμε, ανήκουν σε άλλο σύμπαν και όχι στο ελληνικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου