Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Επιστολή ενός Βορειοχαλκιδικιώτη στο δήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζωγράφο


ναπολεων.jpg

Φαίνεται ότι στους δύσκολους καιρούς της ανέχεια και της υποταγής σε κέντρα έξω από την χώρα περνάμε και σε περίοδο πλήρους αμνησίας ή και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ο δήμαρχος Πολυγύρου ξεχνάει ή σωστότερα ξεπερνάει τα πραγματικά γεγονότα στη ΒΑ Χαλκιδική, που έγιναν με αφορμή την έναρξη εργασιών της καταστροφικής επέκτασης για την εξόρυξη μεταλλευμάτων και τον αιφνιαδιασμό των κατοίκων από αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος.
 Έτσι ο κ. δήμαρχος ερμηνεύει διαφορετικά απʼ ότι οι κοινοί θνητοί την άσκηση βίας από τα ΜΑΤ του κ. Δένδια, μια βία που ασκήθηκε εναντίον φιλήσυχων πολιτών, μια βία εναντίον "Γαλατών", όπως ο κ υπουργός ονομάτισε, ανιστόρητα και χωρίς ντροπή, τους κατοίκους της Ιερισσού. Ο κ. δήμαρχος όμως κάνει το κορόϊδο σε μια  καταστροφή της Χαλκιδικής από μια τριτοκοσμικού -και βάλε- μεταλλευτική δραστηριότητα... Δεν παραδειγματίζεται από την έντιμη στάση όλων των δημάρχων της Θράκης (22 τον αριθμό) πολλοί από τους οποίους είναι Νεοδημοκράτες, που σιχτίρισαν την συγκυβέρνηση και τηνELDORADO προασπίζοντας το περιβάλλον, την ζωή και το βιος των συμπατριωτών τους Θρακιωτών από την ίδια εταιρία εξόρυξης χρυσού!
Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον σημερινό δήμαρχο Πολυγύρου κ. Ζωγράφο, όταν ως νομάρχης πέρασε  την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΜΠΕ (4.000 σελίδες είχε!)  ...τρεις μέρες πριν την λήξη της θητείας του νομαρχιακού συμβουλίου του και μάλιστα χωρίς να την διαβάσει κανένας νομαρχιακός σύμβουλος, ούτε να την εισηγηθεί κάποιος ειδικός!!!!
Η απόλυτη δηλαδή ανευθυνότητα ανθρώπων που δεν νοιάζονται για τον τόπο τους και δεν σέβονται τις ομόφωνες αποφάσεις ούτε των πιο έγκυρων και πιο εξειδικευμένων στο αντικείμενο θεσμικών φορέων, όπως το Πανεπιστήμιο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα ΤΕΙ κλπ κλπ που μιλάνε για απόλυτη καταστροφή σε περιβάλλον και τοπική οικονομία.
Η ομηρία στην οποία κρατάνε ο κ. Πάχτας και οι περί αυτόν, με αόριστες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις για απασχόληση στην εταιρία, είναι ένα δείγμα απόλυτης ανευθυνότητας. Γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν  νοιάστηκαν  πραγματικά για τους άνεργους Χαλκιδικιώτες, γιατί ποτέ δεν πραγματοποίησαν ουσιαστικά έργα ανάπτυξης, όταν εδώ και χρόνια είχαν αυτή την δυνατότητα και στα οποία οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής θα εξασφάλιζαν σίγουρη απασχόληση, αυτοί και τα παιδιά τους... Αντί όμως γιʼ αυτό συναινούν τώρα στην καταστροφή και  στα όποα τυχερά θα προκύψουν...
Ούτε βέβαια και τώρα σκέπτεται ο κ. δήμαρχος Πολυγύρου και η παρέα του ότι και αν έπαιρνε η εταιρία, όπως υπόσχεται, 1200 εργάτες θα έχαναν άμεσα την δουλειά τους 8.000 από άλλα κερδοφόρα επαγγέλματα (μελισοκομία, τουρισμός, αλιεία κλπ)!! Όλοι ξέρουμε πως η σημερινή απασχόληση για την δήθεν επιμόρφωση προσωπικού της εταιρίας,  μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων, είναι προσωρινή, αλλά και αυτό ακόμα δεν το λένε στους δυστυχείς ομήρους του κ Πάχτα... Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τον λαό. Αλλά θα μου πείτε ποιος νοιάζεται για ψιλά γράμματα, όταν καθημερινά απολύουν οικογενειάρχες, που τους περισσότερους διόρισαν τα κόμματα στα οποία οι ίδιοι ανήκουν.
Απόλυτη υποκρισία λοιπόν κ. δήμαρχε να μιλάτε για χρήση βίας και λεκτικές ακρότητες από τους συμπατριώτες μας, ενώ και οι πέτρες ξέρουν ποιος τις προκάλεσε και ποιοί καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή στη ΒΑ Χαλκιδική, με συλλήψεις, λήψη DNA και προφυλακίσεις έντιμων οικογενειαρχών.
Έστω και την ύστατη στιγμή κ. Ζωγράφε πείτε την αλήθεια, όπως την είπε έστω και καθυστερημένα, σε συγκέντρωση στην Ορμύλια, ο πρώην δήμαρχος Πολυγύρου κ. Τζηρίτης, που κατά σύμπτωση είναι και ο τωρινός υπεύθυνος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αγροτικής πολιτκής. Ομολόγησε την αντίρρηση του στην καταστροφή. Έστω και αργά παραδειγματιστείτε ακόμα και απʼ αυτόν και κυρίως από τους ομολόγους σας στη Θράκη και στο Κιλκίς.
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΠΙΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου