Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις

Επειδή υπάρχουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας που κατά καιρούς έχουν αμφισβητήσει την ύπαρξει αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εντός της μεταλλευτικής περιοχής, παραθέτουμε μήνυμα που μας ήρθε από την Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς στο οποίο υπάρχει ένθετο αντίγραφο του εγγράφου στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που θα γίνουν στην περιοχή των Σκουριών. Απολαύστε...

Αγαπητοί Μεγαλοπαναγιώτες, τα ψέμματα  τελείωσαν! Όλοι οι φόβοι και οι ανησυχίες μας θα γίνουν πραγματικότητα. Να τι εννοούν όταν λενε ότι θα γίνουμε  μικρό Παρίσι!
Από χθες το πρωί, 4/7/2013 υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Μεγάλης Παναγίας άρχισαν να κοινοποιούν στους  “φερόμενους ιδιοκτήτες” τα σχετικά  περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων  ιδιωτικών περιουσιών και εφαρμογής του περιβόητου μεταλλευτικού κώδικα από το νεοσουλτάνο της περιοχής ELDORADO GOLD.
Πρώτα λοιπόν τα κτήματά μας και λείαν συντόμως και τα σπίτια μας.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ
Ή ΤΩΡΑ,  Ή ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Σ’ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ


Κάντε κλικ στην εικόνα για να την προβάλετε μεγαλύτερη

Την αναγκαστική απαλλοτρίωσης 1000 στρεμμάτων στην Μ. Παναγιά που βρίσκονται στην έκταση που έχει παραχωρηθεί από το κράτος στην Eldorado Gold ζητά η Ελληνικός Χρυσός η οποία συνεχίζει απτόητη την επίθεση στις ζωές και τα δικαιώματα των κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές.

Από χθες το πρωι 4/7 υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Μ. Παναγιάς άρχισαν να κοινοποιούν στους  “φερόμενους ιδιοκτήτες” τα σχετικά  περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων  ιδιωτικών περιουσιών και εφαρμογής του "μεταλλευτικού κώδικα " από τον νέο ιδιοκτήτη της περιοχής την Eldorado Gold. Να σημειωθεί ότι στην έκταση αυτή βρίσκονται 17 αγροτεμάχια πολλών ιδιοκτητών, κατοίκων της Μεγάλης Παναγιάς καθώς και η θέση του δεύτερου φράγματος που είναι ιδιοκτησία της Μονής Ιβηρου.

Οι κάτοικοι που κινδυνεύουν πλέον να χάσουν εκτός από το δικαίωμα στο περιβάλλον και στην υγεία, και τα χωράφια τους (υπάρχουν και σπίτια σε κάποια αγροτεμάχια) θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη εναντίον της ανακοίνωσης αυτής. Να σημεωθεί ότι η κίνηση της εταιρείας ήρθε αιφνιδιαστικά με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν δικαίωμα ένστασης μέχρι τις 12 Ιουλίου του 2013!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου