Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ....

 

joki metsän keskellä
Φωτο των ημερών από την "ανάπτυξη" στην Φινλανδία, τώρα που λιώνουν τα χιόνια


 πηγή φωτογραφίας: http://yle.fi/uutiset/talvivaaran_rautavesivuodon_todistaja_ikava_totuus_on_etta_valvonta_on_kansalaisten_varassa/6655617

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ Θ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
__________________________________________________________
ΓΟΥΝΑΡΗ 33 – Τ.Κ. 26221 ΠΑΤΡΑ ∙ ΤΗΛ.-ΦΑΞ : 225.694

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
ΤΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ του Μιχαήλ, Πολιτικού Μηχανικού και Προέδρου του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, κατοίκου Ουρανουπόλεως Χαλκιδικής.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΗΘΙΚΩΝ ΑΥΤΟΥΡΓΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΕΠΙΔΕΙΞΑΝΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ., Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ, ΒΙΑ, ΔΙΩΞΕΙΣ κ.λ.π., ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΝ, ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Α) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΩΘΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, Β) ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ
1) Αστυνομικό Δ/ντη Π.Κ.Μ., κ. ΒΑΪΟ ΧΟΝΔΡΟ
2) Αστυνομικό Δ/τη Αστ. Δ/σης Χαλκιδικής, κ. ΡΙΖΑΚΗ
3) Αστυνομικό Δ/τη Α.Τ. Αρναίας, κ. Π. ΖΑΪΜΗ
4) Δασάρχη Αρναίας, κ. Μ. ΜΠΡΟΥΖΙΟ
5) Διεύθυνση Δασών Π.Κ.Μ. και Θράκης, κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΚΗ
6) Δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΧΤΑ, ο οποίος διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα είναι εγγυητής της τήρησης της νομιμότητας σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της εταιρείας και τις νόμιμες υποχρεώσεις της.
7) Διευθυντή Γραφείου Πολεοδομίας Δήμου Αριστοτέλη στην Αρναία.
8) Επιθεωρητές Περιβάλλοντος Β. Ελλάδος
9) Επιθεώρηση Μεταλλείων Β. Ελλάδος.
24-5-2013
============================
Αξιότιμοι κύριοι,
Εδώ και αρκετό διάστημα οι κάτοικοι, έχοντας διαπιστώσει ότι στην περιοχή των Σκουριών συντελούνται οι κάτωθι περιγραφόμενες παράνομες πράξεις, διοργανώνουν συνεχώς διαμαρτυρίες στο βουνό, με σκοπό να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες της εταιρείας. Αύριο πάλι Σάββατο, έχει ορισθεί μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας στην Ιερισσό και την Κυριακή 26-5-2013 διαδήλωση πάλι στις Σκουριές, με αντικείμενο τις παράνομες ενέργειες εταιρείας και δυνάμεων καταστολής κ.λ.π. Το αποτέλεσμα λοιπόν, είναι αντί η αστυνομία και η δικαιοσύνη να κινούν δίωξη κατά της εταιρείας και των υπευθύνων που παρανομούν, να διώκουν ανηλεώς και ποινικώς, τους διαμαρτυρομένους πολίτες ως αντιστεκόμενους δήθεν στην ΕΛ.ΑΣ. κ.λ.π. Οι πολίτες δεν δύνανται να καταγγέλλουν στην ΕΛ.ΑΣ. τις παράνομες πράξεις της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και δεν μπορούν να αιτήσουν να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία, διότι η αστυνομία και οι δυνάμεις καταστολής είναι αυτή που τους προστατεύει και αφήνει να παρανομούν και διώκουν κάθε πολίτη που διαμαρτύρεται. Η ελληνική δικαιοσύνη πάλι διώκει τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τις παρανομίες, επιβεβαιώνοντας τις ανακοινώσεις της El Dorado ότι τυγχάνει της στήριξης της ελληνικής δικαιοσύνης. Αλλά και μήνυση αν κατατεθεί σε τακτική δικάσιμο, που θα εκδικασθεί μετά από 5 χρόνια και θα τελεσιδικήσει σε 8-10 έτη, τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που μέχρι τότε θα έχουν παρανόμως συντελεσθεί θα είναι μη αναστρέψιμα, και τους κατοίκους δεν τους ενδιαφέρει η τιμωρία των εγκληματιών, αλλά η πρόληψη ώστε να μην συντελεσθούν τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, τα οποία με την προστασία των δυνάμεων καταστολής συντελούνται ασταμάτητα και αποπερατώνονται. Ο Δασάρχης Αρναίας στις 23 Απριλίου 2013, μετά από διαμαρτυρία των κατοίκων για τις παρανομίες, υποσχέθηκε ότι θα εξέταζε τη νομιμότητα των συγκεκριμένων έργων και θα ενημέρωνε τους κατοίκους. Μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε. Επίσης ο αστυνομικός Δ/ντης Κ. Μακεδονίας, κ. Βάϊος Χονδρός, στις 27 Απριλίου 2013 υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει άμεσα να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ιδίου, του Εισαγγελέως, του Δασάρχη, της εταιρείας και των Επιτροπών Αγώνα, ώστε η εταιρεία να παρουσιάσει όλες τις άδειες και εγκρίσεις για τα έργα που παρανόμως εκτελεί και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Μέχρι σήμερα ο κ. Βάϊος ουδέν περί αυτού έπραξε. Αντιθέτως, οδηγεί γυναίκες στο δικαστήριο γιατί αντιστέκονται και αντιδρούν στις παρανομίες της εταιρείας. Το μόνο που απομένει ως διέξοδο στους πολίτες και που τους αφήνεται, είναι να πάρουν οι ίδιοι το νόμο πλέον στα χέρια τους, με ό,τι αυτό κι αν συνεπάγεται. Προκειμένου λοιπόν να μην αναγκάσετε να λάβουν οι πολίτες το νόμο στα χέρια τους, επιβάλλεται άμεσα:
1) Να λάβετε υπ’όψιν σας τις κάτωθι παράνομες ενέργειες που συντελούνται στις Σκουριές.
2) Να σταματήσουν σήμερα όλες οι παράνομες εργασίες.
3) Να παύσει η ΕΛ.ΑΣ. να προστατεύει τις παράνομες ενέργειες της εταιρείας με την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, και να παύσουν να συλλαμβάνουν όσους τίμιους πολίτες συλλαμβάνουν κατά την στιγμή που διαμαρτύρονται για τις παρανομίες.
4) Η ελληνική δικαιοσύνη να σταματήσει να κινεί δίωξη κατά των αντιδρώντων και διαδηλούντων την αντίθεσή τους στις παράνομες ενέργειες της εταιρείας, αλλά και της συνεργούσης που είναι η ΕΛ.ΑΣ.
Οι παράνομες ενέργειες είναι:
  1. ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ όλων ανεξαιρέτως των έργων των μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Σκουριών (ΜΕΣκ), όπως αυτή αποτυπώνεται αναλυτικά στην ΜΠΕ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ. ΣΧΕΔΙΟ 17-4 υπό κλίμακα 1:2000 και τίτλο “ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ “ και στην Τεχνική Μελέτη Δ*-Α/Φ.7.49/2809/349/10.2.2012 στον συνημμένο σε αυτήν χάρτη Ε.α.2.
    Το έργο αυτό, όπως έχει χωροθετηθεί και έχει εγκριθεί, καταλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο τμήμα του εκτάσεις ιδιοκτησίας κατοίκων της Μ.Παναγίας οι οποίοι αρνήθηκαν να το πουλήσουν στην εταιρεία.
    Η εταιρεία παράνομα και αυθαίρετα χωροθέτησε μόνη της σε νέα θέση και σε υπερδιπλάσια έκταση και κατέθεσε στο Δασαρχείο χάρτη στον οποίο βεβαιώνεται ότι είναι ο εγκεκριμένος, διαπράττοντας έτσι και το ποινικό αδίκημα της παραποίησης δημοσίου εγγράφου.
    Το Δασαρχείο, παράνομα και αυθαίρετα, εξέδωσε το ΑΚΥΡΟ υπ’αρ. 11999/24.5.2012 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο οποίο περιλαμβάνεται:
    “α) Α’ Φ1 με κορυφές 1.2.3.4.5.6….38.39 εμβαδού 97.1835 τ.μ. στην οποία θα πραγματοποιηθούν έργα που αφορουν την είσοδο ελικοειδούς κεκλιμένου (ράμπας) και φρέατος υπόγειου μεταλλείου Σκουριών και συναφών εγκαταστάσεων πρόσβασης και εξυπηρέτησής των…”.
    Το παράνομο και προϊόν εξαπάτησης έργο είναι ήδη στο στάδιο της αποπεράτωσης.
  2. ΚΥΡΙΑ ΟΔΟΣ μεταφοράς αποβλήτων, φυτικής γης, υλικών κατασκευής των φραγμάτων των χώρων απόθεσης και των συμπυκνωμάτων του εργοστασίου εμπλουτισμού στο Στρατώνι όπως αυτή αποτυπώνεται αναλυτικά στη ΜΠΕ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ. ΣΧΕΔΙΟ 17-4 υπό κλίμακα 1:2000.
    Το έργο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί γιατί στερείται της ιδιοκτησίας του μεγαλύτερου τμήματος της έκτασης που καταλαμβάνει και ανήκει στην Ι.Μ. Ιβήρων. Αυτή τη στιγμή διανοίγεται παράνομα νέα οδός που δεν προβλέπεται ούτε στο χάρτη 17-4 του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΙ ούτε και στο χάρτη Ε.α-2 της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ.
  3. ΠΑΡΑΝΟΜΑ/ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ που καταγράφονται στο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ 1138/05.12.2012 του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη.
    Όλα καταστράφηκαν ολοσχερώς κατά το επεισόδιο της 17ης Φεβρουαρίου 2013. Από την επομένη η εταιρεία άρχισε την επανακατασκευή τους χωρίς να έχουν εκδοθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες.
    Τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ηλεκτροδοτήθηκαν και λειτουργούν ως χώροι κύριας χρήσης.
  4. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ. Στερείται έγκρισης δόμησης και όλων των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών που απαιτούνται κατά τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης και των παρεκκλίσεων των ειδικών κτιρίων κατά περίπτωση.
    Παρά ταύτα έχει υλοτομηθεί για την κατασκευή του έκταση δάσους 300 στρεμμάτων, έχει ισοπεδωθεί το έντονο ανάγλυφο της περιοχής και έχει επιστρωθεί δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα στην έκταση που προβλέπεται να καταλάβει.
  5. ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΡΑΤΖΑ. Δεν έχει εκδοθεί άδεια κατασκευής του φράγματος ούτε οι άδειες των άρθρων 103-106 του ΚΛΜΕ και των άρθρων 158 και 159 του Μεταλλευτικού Κώδικα (ν. 210/1973).
    Τμήμα της δημόσιας δασικής οδού Χοντρό Δέντρο-Σκουριές-Μετόχι Χιλανδαρίου εμπίπτει στο χώρο κατάληψης του φράγματος.
    Kατά το έγγραφο 9808/25.4.2012 του Δασαρχείου Αρναίας για το τμήμα αυτό έπρεπε “να επιλεχθεί παρακαμπτήριος δασικός δρόμος για τον οποίο να έχει συνταχθεί μελέτη σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 48 του Ν. 998/1979 που θα εγκριθεί από την Υπηρεσία μας και να έχει κατασκευασθεί από την ως άνω εταιρεία με δικά της έξοδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    Μέχρι την ολοκλήρωση των έργων αυτών ο υπάρχων δασικός δρόμος θα είναι σε κυκλοφορία με ευθύνη της εταιρείας”.
    Επομένως πριν αρχίσει οποιαδήποτε εργασία στο χώρο που καταλαμβάνεται από το φράγμα και απεικονίζεται επακριβώς στους χάρτες 17-4 και Ε.α-2 πρέπει εκτός όλων των άλλων, να έχει κατασκευασθεί και να έχει παραδοθεί σε κοινή χρήση ο παρακαμπτήριος. Η ευθύνη για τυχόν παρεμπόδιση της ελεύθερης χρήσης του βαρύνει την εταιρεία. Βλέπε και τη σχετική δικαστική απόφαση.
  6. ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΣ για το τμήμα της δημόσιας δασικής οδού Χοντρό Δέντρο-Σκουριές- Γύφτισσα που καταλαμβάνεται από το όρυγμα. Για την παρακαμπτήριο αυτή έχει εκδοθεί η 41250/25.6.2012 απόφαση της Δ/σης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Η κατασκευή του έπρεπε να τελειώσει οριακά στις 25.01.2013 και δεν έχει τελειώσει.
    Επομένως η δημόσια δασική οδός κατά το τμήμα που εμπίπτει στο όρυγμα πρέπει να μην έχει συρματοπλέγματα, μπάρες, συσκευές παρακολούθησης και κάμερες και φυσικά άνδρες security που ελέγχουν ταυτότητες και στοιχεία οχημάτων όσων επιχειρούν να τη διασχίσουν, παραβιάζοντας το νόμο και παραποιόντας αρμοδιότες που είναι μόνον των αστυνομικών οργάνων.
    Η έκφραση “θα μείνει ελεύθερη με ευθύνη της εταιρείας” σημαίνει ότι αν κάποιος ή κάτι παρεμποδίζει την ελεύθερη διέλευση, ευθύνεται η εταιρεία.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η παρούσα κοινοποιείται:
Α) Στην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Χαλκιδικής, κα ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΗ
Β) Στον Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ,
ώστε άμεσα να καταθέσουν επερώτηση προς τους αρμοδίους Υπουργούς:
  1. Υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας (της Εl Dorado) «του Πολίτη», για να διευκρινίσει αν «η νομιμότητα» που επικαλείται είναι αυτή, το να προστατεύουν οι δυνάμεις καταστολής τις εγκληματικές ενέργειες της εταιρείας, να απομακρύνουν τους υγιώς αντιδρώντες κατοίκους και να συλλαμβάνουν και διώκουν όσους αντιδρούν για τις εγκληματικές πράξεις της εταιρείας.
  2. Υπουργό Δικαιοσύνης, για να διευκρινίσει αν πλέον η δικαιοσύνη διώκει αυτούς που αντιδρούν για τις εγκληματικές πράξεις των καταπατητών του νόμου και να επιβεβαιώσει αν αυτά που δημοσίως ανακοινώνει η El Dorado, ότι δηλ. έχει την στήριξη της ελληνικής δικαιοσύνης είναι αλήθεια (αν κι εμείς εδώ το βιώνουμε αυτό).
  3. Υπουργό Ανάπτυξης, για να μας διευκρινίσει αν την ανάπτυξη την εννοεί έτσι, με την ανάπτυξη των ΜΑΤ στις Σκουριές, την ανάπτυξη της ανομίας στην επένδυση, την απουσία ελέγχων, και την συγκάλυψη των παρανομιών.
  4. Στον κ. Πρωθυπουργό, για να μας διευκρινίσει αν αυτό που είπε: «Η επένδυση θα γίνει με κάθε κόστος», αν μέσα στο «κόστος» έχει συμπεριλάβει και α) το κόστος καταπάτησης των νόμων και του Συνταγματικού νομοθέτη, β) το κόστος που πληρώνουμε για τις δυνάμεις καταστολής ώστε να προστατεύουν όχι τον πολίτη αλλά τις εγκληματικές πράξεις της εταιρείας και να συλλαμβάνουν κάθε πολίτη που αντιδρά βλέποντας να καταπατούνται οι νόμοι, γ) το κόστος που εισπράττουν οι πολίτες με τις ποινικές διώξεις που ασκούνται από την ελληνική δικαιοσύνη σε όσους αντιδρούν και διαμαρτύρονται για τις εγκληματικές ενέργειες της εταιρείας, δ) το κόστος της παντελούς διάρρηξης του μεγαλύτερου δημόσιου αγαθού και συμφέροντος, που είναι η κοινωνική συνοχή.
Γ) Δικηγόρους όλων των κατηγορουμένων Ιερισσιωτών και Μεγαλοπαναγιωτών, διά του κ. Βασιλείου Τζιμούρτου (για να το καταθέτουν αυτό στις δίκες των διαδηλωτών που συλλαμβάνονται και διώκονται διότι αντιστέκονται στην Αρχή (ΕΛ.ΑΣ.) που προστατεύει αυτούς που παρανομούν στις Σκουριές.
Δ) Στον Αντιπερειάρχη κ. ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, δια τα παρ’ υμίν.
Ε) Κοινοποιείται διά του antigoldgreece.wordpress.com στο διαδίκτυο, στον ημερήσιο πανελλαδικό τύπο, στα ΜΜΕ, για να λάβουν γνώση οι πολίτες αυτής της χώρας το τι συντελείται στις Σκουριές, γιατί αντιδρούν οι πολίτες και ποιον και γιατί προστατεύει η ΕΛ.ΑΣ. και η δικαιοσύνη.
Ως Πληρεξούσιο δικηγόρο για την παρούσα ορίζω τον δικηγόρο Πατρών κ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ του Θεοδώρου, κάτοικο Πατρών, οδός Γούναρη αρ.33.
Ο υπομνήων,
Απόστολος Παπαγεωργίου
Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου