Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Eνημέρωση από τον Καναδά (1): Μόντρεαλ

Στον Καναδά βρίσκονται από την Κυριακή 26 Μαΐου ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και οι Τόλης Παπαγεωργίου και Μαρία Καδόγλου από το “Παρατηρητήριο” μετά από πρόσκληση μελών του Καναδικού Κοινοβουλίου. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση της Καναδικής κυβέρνησης και του Καναδικού κοινού για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα γύρω από τις δραστηριότητες της Καναδικής Eldorado Gold. Η περιοδεία συνδιοργανώνεται από το Συμβούλιο των Καναδών , την Ελληνο-Καναδική Επιτροπή για την Ηθική Μεταλλεία, και την Παν-Θρακική Κοινότητα του Οντάριο.
greek2-as-smart-object-1H πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης έγινε το βράδυ της Κυριακής στο Μόντρεαλ παρουσία δυο Ομοσπονδιακών βουλευτών του κόμματος NDP και ενός Περιφερειακού βουλευτή του Κεμπέκ με το κόμμα Quebec Solidaire MNA. Περισσότερα γι’αυτή την εκδήλωση διαβάστε εδώ από το Συμβούλιο των Καναδών. Τη Δευτέρα μιλήσαμε σε μέσα ενημέρωσης και σε διαχειριστές μεγάλων επενδυτικών εταιρειών που “αξιοποιούν” τις συντάξεις των Καναδών εργαζομένων επενδύοντάς τες σε εταιρείες σαν την Eldorado.

Το ταξίδι συνεχίζεται σήμερα στην Οτάβα και θα ενημερώνουμε όποτε μπορούμε. Είναι έκδηλη η ανησυχία της εταιρείας που τόσο καιρό προσπαθεί να αποκρύψει από τους Καναδούς και τους επενδυτές την αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Χθες κιόλας, αμέσως μετά την εκδήλωση στο Μόντρεαλ, έσπευσε να ανεβάσει στο διαδίκτυο κείμενο “διάψευσης” των όσων λέμε (εδώ), με τα γνωστά ψέμματα: 5.000 θέσεις εργασίας, πλήρης και εξαντλητική διαβούλευση με πολλές δημόσιες συγκεντρώσεις (πόσο πιο ψεύτες πια…), πλήρης δημόσια διαβούλευση και στη Θράκη (μόνο που αποφεύγουν να πουν ποια ήταν η κατάληξη… Δεν πειράζει, θα τα πει εδώ ο Δήμαρχος).

Στην πτήση προς Μόντρεαλ την Κυριακή είχαμε μια καθόλου τυχαία συνάντηση. Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται επίσης στον Καναδά, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος “με εντολή του Πρωθυπουργού, για να καθησυχάσει τους Καναδούς για την επένδυσή τους στις Σκουριές”. Προφανώς θα τους πει “μην ανησυχείτε, θα τους βάλουμε όλους φυλακή και το έργο θα προχωρήσει”…

Διαβάστε το υπόλοιπο του κειμένου στο https://antigoldgreece.wordpress.com/2013/05/28/montreal/#more-27171

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου