Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Game: Η γάτα και το ποντίκι !

Σαν το κυνηγητό της γάτας με το ποντίκι μοιάζουν τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα των μεταλλείων στη Βόρεια Ελλάδα μας. Απομένει στην κρίση του καθενός -αφού διαβάσει τα παρακάτω- να αντιληφθεί τους ρόλους, ήτοι ποιος είναι η γάτα; ποιος το ποντίκι και ποιος η φάκα!

Μετά από την ανακοίνωση μετάβασης των επιτροπών αγώνα στον Καναδά όπου θα ακουστούν οι κραυγές μας [το σχετικό άρθρο Στον Καναδά, οι φωνές αντίστασης κατά μεταλλείων, σήμερα έγινε γνωστή η μετάβαση του κ.Μεϊμαράκη στον Καναδά: "Γιατί ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης μεταβαίνει στον Καναδά, και μάλιστα όπως με πληροφόρησαν με εντολή του Πρωθυπουργού, για να καθησυχάσει, μετά τα όσα συνέβησαν, τους Καναδούς για την επένδυσή τους στις Σκουριές Χαλκιδικής.". Ολόκληρη η σχετική είδηση στο: Μεϊμαράκης στον Καναδά για τις Σκουριές.

Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση για το ταξίδι του κ.Μεϊμαράκη κυκλοφόρησε μόλις μια μέρα μετά από το άρθρο του Παρατηρητηρίου, με τίτλο: Εldorado Gold: “Ως μεγάλος ξένος επενδυτής, έχουμε τη στήριξη της κυβέρνησης ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”! το οποίο βασίζεται βεβαίως στις πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνωντος Συμβούλου της Eldorado, Paul Wright. Αξίζει να διαβάσετε τι λέει ο κύριος αυτός, μιας που θα μάθετε ελληνικά πράγματα από τον καναδό. Πράγματα όπως το ό,τι “Ως μεγάλος ξένος επενδυτής, έχουμε τη στήριξη της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης” και ότι "Χρειαζόμαστε ένα νέο υπουργό για να βάλει το Πέραμα ξανά στην ημερήσια διάταξη και αυτό θα είναι μια σημαντική ώθηση για τις Σάπες"

Μα τι γίνεται τέλος πάντων ;;;!!!

...Την ίδια ώρα οι Φινλανδοί "ανεπτυγμένοι" χάρην της μεταλλείας διοργανώνουν κατασκήνωση και καλούν τον κόσμο να μεταβεί εκεί και να μάθει την αλήθεια [σσ: αυτήν την αλήθεια που μήνες τώρα λένε και ξαναλένε οι "μειονότητες αριστεροτρομοκρατοαλητοοικολογουστερικών" του Κιλκίς, της Χαλκιδικής και της Θράκης] σε κατασκήνωση καλούν οι Φινλανδοί

...Την ίδια ώρα η Ναόμι Κλέιν λέει πώς το καθεστώς "το δόγμα του σοκ" του βιβλίου της εφαρμόζεται στην Χαλκιδική: …Παρακολουθώ την εξορυκτική πλευρά του Δόγματος του Σοκ στην Ελλάδα, στην οποία έχει δοθεί πολύ λιγότερη προσοχή. Είναι κατανοητό ότι τους ανθρώπους τους απασχολεί περισσότερο η περικοπή των συντάξεών τους και οι απολύσεις – και αυτά είναι βέβαια πιο άμεσα. Αν και στην περίπτωση του μεταλλείου χρυσού [Σκουριές], υπάρχει μια άμεση απειλή για την ασφάλεια, την επιβίωση και την οικονομία και γι’αυτό οι άνθρωποι αντιδρούν εξαιρετικά έντονα. : Ναόμι Κλάιν για την Ελλάδα


...Την ίδια ώρα στη Γουατεμάλα η ακραία σύγκρουση ανάμεσα σε μια πολυεθνική και τους κατοίκους που αντιδρούν στην καταστροφή του τόπου τους.

...Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται (ναι, με άποψη και με στοιχεία) ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ! για την κατάσταση που επικρατεί με την Χαλκιδική και η οποία κατάσταση τους έχει καταντήσει ιδιωτικούς σεκιούριτι (αν και πολύ φοβόμαστε σύντομα θα υπάρχουν και αυτοί ...)

...Tην ίδια ώρα οι γείτονες Σερραίοι, νιώθουν πια το χνώτο του χρυσοθήρα και στο δικό τους σβέρκο και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Θράκη, τη Χαλκιδική και το Κιλκίς Πρωτοβουλία Ενάντια στο χρυσό Αγκίστρου και Νιγρίτας



Στο κυνηγητό γάτα-ποντίκι.........είναι βέβαιο ότι η κατάληξη είναι πάντα αυτή;............


ή ...
...ή μήπως αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου