Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

3ος Ημιμαραθώνιος Πάικου - μεταγωνιστικό δελτίο τύπου

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 3ος Ημιμαραθώνιος Πάικου στην Καστανερή της Γουμένισσας. Παράλληλα με τον αγώνα, επιτροπές αγώνα από τη Μ. Παναγιά, τις Σέρρες και το Κιλκίς ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων, καθώς και φέτος ο ημιμαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών κατά των μεταλλείων.

 
Παράλληλα με τον αγώνα έγινε και ένας «οικολογικός περίπατος» στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και οι μικροί φίλοι ετοίμασαν τα έπαθλα των αθλητών. Όλοι οι τερματίσαντες πήραν και φέτος από ένα δεντράκι για μεταφύτευση, ενώ σε μια συμβολική κίνηση οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την «αδελφοποίηση» του αγώνα με αυτόν της Μ. Παναγιάς ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την προστασία της φύσης από τις καταστροφικές «επενδύσεις». Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι φρόντισαν για τον πλούσιο μπουφέ για τους αθλητές αλλά και για τη φασολάδα, τον τραχανά και το τσάι για τους επισκέπτες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στους άνδρες πρώτος ήταν ο Φωτιάδης Αλέξανδρος με τον εξαιρετικό χρόνο 1.47.05 που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής, δεύτερος ο Κουρκουρίκης Ιωάννης ο οποίος μία εβδομάδα μετά την νίκη του στα 164 χλμ στο Παρανέστι έδειξε ότι είναι πολύ μεγάλος αθλητής και τρίτος ο Κουρής Αθανάσιος ο οποίος παρόλα τα προβλήματα που αντιμετώπισε, κατάφερε να κρατήσει τη θέση του.


Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μπαράτσα Ιωάννα από τα Ιωάννινα δείχνοντας ότι η πόλη αυτή έχει αποκτήσει τη δική της «σχολή» στο ορεινό τρέξιμο, δεύτερη και φέτος η Τσιρπανλή Πόπη βελτιώνοντας το χρόνο της, ενώ η περσινή νικήτρια Παπουνίδου Ναταλία, έχοντας τρέξει και αυτή τα 100 χλμ στο Παρανέστι πριν από μία εβδομάδα, πιστή στο ραντεβού της τερμάτισε τρίτη.


Βραβεύτηκαν επίσης ο μικρότερος αθλητής Τσολάκης Βασίλειος ο οποίος όπως και πέρσι εντυπωσίασε και ο γηραιότερος αθλητής που και φέτος ήταν ο αειθαλής Βεζυριανίδης Γιώργος.

Οι διοργανωτές δεν ξέχασαν την Στέλλα Φώτη που τερμάτισε πέρσι στην τρίτη θέση και στη διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης ανέφεραν: «Αντί για ενός λεπτού σιγή, κρατάμε το χαμόγελο της για πάντα...»

Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, και έφυγαν με τις καλύτερές εντυπώσεις.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου