Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Δόθηκε εντολή να συλλάβουμε οποιοδήποτε άτομο συμμετείχε στο πλήθος»

πηγή: antigoldgr.org

mat

Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου η δίκη των 14 κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της 21ης Οκτωβρίου 2012 στις Σκουριές. Από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία έλειπαν τρεις από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, oι αστυνομικοί δηλαδή που είχαν κάνει τις περισσότερες συλλήψεις εκείνη τη μέρα. Πρόεδρος και εισαγγελέας ζήτησαν να κληθούν οπωσδήποτε να παρίστανται για τη συνέχιση της διαδικασίας. Πλήθος κόσμου παρέμεινε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολύγυρου καθ” όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορουμένους.
8Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 13 από τους 14 κατοίκους είναι αυτές της «στάσης» και της«αντίστασης», ενώ ο 73χρονος Γ.Π. κατηγορείται για «απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης», επειδή φέρεται να χτύπησε με το αυτοκίνητό του αστυνομικό. Τη λεπτομέρεια ότι η καμπίνα του αυτοκινήτου ήταν γεμάτη από τους καπνούς του δακρυγόνου που είχαν  πετάξει μέσα, δεν τη θυμόταν κανείς από τους αστυνομικούς που κατέθεσαν χθες, ούτε το γεγονός ότι ο ηλικιωμένος άνθρωπος ήταν ημιλιπόθυμος όταν τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο.
Δεν θα σχολιάσουμε αυτά που κατέθεσαν οι αστυνομικοί χθες. Κρατάμε μόνο τη δήλωση του πρώτου μάρτυρα- αστυνομικού, την οποία επανέλαβε αρκετές φορές: «Δόθηκε εντολή να συλλάβουμε οποιοδήποτε άτομο συμμετείχε στο πλήθος». Άλλοι αστυνομικοί στη συνέχεια είπαν ότι «συλλαμβάνονταν μόνον όποιος συμμετείχε σε έκνομες ενέργειες», ωστόσο κανείς τους δεν κατέθεσε ότι είδε κάποιον από τους συγκεκριμένους 14 κατηγορουμένους να προβαίνει σε έκνομες ενέργειες.
Ακούστε και τη δήλωση του καθηγητή συνταγματικού δικαίου του ΑΠΘ Κ. Χρυσόγονου ο οποίος ήρθε χθες στον Πολύγυρο για να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατοίκων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου