Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Eκδήλωση-ενημέρωση για τα μεταλλεία και τη μεταλλουργία χρυσού στηνΕυκαρπιαΕνημερωτική εκδήλωση για τα μεταλλεία χρυσού στην Ευκαρπία Κιλκίς διοργάνωσαν οι επιτροπές αγώνα Κιλκίς χθες Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011, στις 6:30 το απόγευμα στο πολιτιστικό κέντρο.
Στη συνάντηση – ενημέρωση για τα Μεταλλεία Πάικου – Κρουσσίων, στην Ευκαρπία του Δήμου Κιλκίς, παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, η θέση του ήταν αρνητική, αποχώρησε από την συνάντηση, κωφεύοντας…σε κάθε επιστημονική άποψη που αποδεικνύει περίτρανα πόσο πολλαπλά βλαπτική είναι η σχεδιαζόμενη επένδυση από τα χείλη του Σαράντη Δημητριάδη Ομότιμου Καθηγητή Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Οι κάτοικοι του Κιλκίς μετά τις οργανωμένες ενημερώσεις του «Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία» ξέρουν ότι ο χρυσός θα πάει στα χέρια λίγων. Με σεβασμό σε αυτούς που ευελπιστούν να απασχοληθούν στην εν λόγω επιχείρηση, η καταστροφή που θα επέλθει στην περιοχή βαραίνει περισσότερο από τις προσωρινές θέσεις εργασίας, αφού το περιβαλλοντικό κόστος θα είναι ανυπολόγιστο και μόνιμο. Αποψίλωση χιλιάδων στρεμμάτων δάσους, αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα, τοξικά απόβλητα, τόνοι νέφους και σκόνης, η οποία πιθανότατα θα φτάνει ως τη Θεσσαλονίκη, καταστροφή της πανίδας και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος να απειλεί με ολοκληρωτικό αφανισμό την περιοχή.
Οι Τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στην καταστροφή που άλλοι ονομάζουνε «ανάπτυξη»
ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

                                             Πηγη: goumenissa.eu                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου