Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μεταλλεία Κιλκίς: Συμφωνήστε τώρα στην έρευνα (και θα σας τη φέρουμε μετά…)

Στα Κιλκισιώτικα μπλογκς (kilkis24.gr και gnomikilkis.gr) έχει κυκλοφορήσει το παρακάτω δημοσίευμα:

"Έπειτα από την ένταξη στο Δ’ ΚΠΣ έργο του ΙΓΜΕ στο Δ.Μ.Χ. Ποντοκερασιάς και στο πλαίσιο έρευνας αξιολόγησης μη ενεργειακών πρώτων υλών, έλαβε χώρα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς συνάντηση – ενημέρωση των εκπροσώπων του ΙΓΜΕ για το συγκεκριμένο έργο παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και των Περιφερειακών Συμβούλων. Στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Μ. Αναστασιάδης και Β. Καραμπίδης. 
Από την ενημέρωση για το ερευνητικό έργο του ΙΓΜΕ στην εν λόγω περιοχή του Δ. Δ. Ποντοκερασιάς, έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα όπως ότι το ερευνητικό έργο όσον αφορά τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, θα μπορέσει να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία (φορείς) για ιδία χρήση.

Οι εκπρόσωποι του ΙΓΜΕ δεσμεύθηκαν ότι η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο τοπικό κατάστημα του Δ. Δ. Ποντοκερασιάς για ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής.
"
 

Άρθρο της εφημερίδας “ΠΡΩΙΝΗ” σχετικά με την incognito επίσκεψη στο Κιλκίς του Γενικού Διευθυντή του πρώην ΙΓΜΕ κ. Παπαβασιλείου (δείτε και εδώ).
Δεν παύει να μας εκπλήσσει αυτό το κράτος και το πόσο ανόητους θεωρεί τους πολίτες… Ας κάνουν τον κόπο οι Κιλκισιώτες να ρωτήσουν τους Θρακιώτες πόσες φορές τα τελευταία 13 χρόνια τους έχει δοθεί η υπόσχεση ότι “δεν θα γίνουν τα χρυσωρυχεία αν δεν το θέλει η τοπική κοινωνία” (μέχρι και από τον Γ. Παπανδρέου όταν ήταν Πρωθυπουργός) και πόσες φορές αυτή η υπόσχεση έχει καταπατηθεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από 13 χρόνια που η κοινωνία των δυο νομών Ροδόπης-Έβρου σύσσωμη λέει “Όχι”, το μεταλλείο χρυσού στο Πέραμα βρίσκεται σε διαδικασία fast-track αδειοδότησης και σύντομα αναμένεται η Έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων.
Όσο για  το Κιλκίς, πόσο γελοίοι πια μπορούν να γίνουν; Έχει γίνει ο διαγωνισμός, έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και κάποια στιγμή θα υπογραφεί μια σύμβαση που θα λέει “έρευνα και εκμετάλλευση”. Τώρα η κυβέρνηση, μπροστά στον …εθνικό στόχο του να μη χάσει τα λεφτά του ΕΣΠΑ για την έρευνα ο Μπόμπολας (!), προσπαθεί να αποσπάσει το “ναι”, δίνοντας υποσχέσεις  που είναι αντίθετοι με τους όρους της σύμβασης! Μια τέτοια “υπόσχεση” δεν μπορεί να δεσμεύσει, όχι μόνο τον επόμενο Υπουργό, αλλά ούτε καν αυτόν που την δίνει. Άλλωστε οι Κιλκισιώτες έχουν κακή εμπειρία από τις “υποσχέσεις” της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, που δεν κράτησαν ούτε μια μέρα… Και για την περίπτωση που κάποιου του έχει διαφύγει αυτή η λεπτομέρεια, ο σημερινός Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Λιβιεράτος είναι κουμπάρος του πρώην Υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου