Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Προκαταρκτική έρευνα για "Ελληνικός" Χρυσός από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών

Προκαταρκτική έρευνα και για τη 2η διαρροή τοξικών υλικών της «Ελληνικός Χρυσός»

045a91daf93ed62eef3bb6ac3a21018a_LΤη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, με αφορμή το περιστατικό της διαρροής φορτίου μεταλλευμάτων πάνω σε πλοίο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων, τα οποία ενδέχεται να προκύψουν από την πορεία της ίδιας της έρευνας.

Η προκαταρκτική εξέταση αφορά την διαρροή τοξικών από κοντέινερ με φορτίο της «Ελληνικός Χρυσός» στις 5 Οκτωβρίου, διαρροή που οδήγησε τον καπετάνιο του πλοίου να αρνηθεί την φόρτωση 120 κοντέινερ στο πλοίο. Η έρευνα ανατέθηκε στο λιμενικό σώμα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται άλλη προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό της διαρροής τοξικών αρσενοπυριτών από φορτηγό της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που σημειώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο δήμο Βόλβης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για  την παράνομη αποθήκευση υλικών σε αποθήκη στην ΒΙΠΕ Σίνδου, την Balkan Logistics η οποία δεν είχε άδεια λειτουργίας.

Πηγή: ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου