Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ποιον κοροϊδεύει το ΥΠΕΚΑ;


Σε συνέχεια της μελέτης των εγγράφων που αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή των Κρουσσίων - και πέρα από την θετική γνωμοδότηση που παρείχε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με την υπογραφή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γκουντενούδη - παραθέτουμε το απαντητικό έγγραφο της ΙΣΤ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων με ΑΠ ΙΣΤ' ΕΠΚΑ/Α/7636 και ημερομηνία 11/08/2011.

Από το έγγραφο αυτό γίνεται φανερό πως το ΥΠΕΚΑ έχει βαλθεί να μας αποδείξει πόσο πρόχειρα και πόσο ανεύθυνα χειρίστηκε ως τώρα το θέμα της εκμίσθωσης του μέλλοντος όχι απλά της περιοχής των Κρουσσίων αλλά και την εκμίσθωση του μέλλοντος των παιδιών μας. Το υπουργείο αναφέρει ότι έχει θετικές γνωμοδοτήσεις και αναφέρει χαρακτηριστικά κάποια έγγραφα από διάφορους εμπλεκόμενους φορείς.

Το ίδιο αυτό έγγραφο αναφέρεται ως θετική γνωμοδότηση στην απάντηση που απέστειλε το ΥΠΕΚΑ στην σχετική επερώτηση που υπέβαλλε η Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσα Αμμανατίδου και στην οποία το ΥΠΕΚΑ βεβαιώνει ότι έχει λάβει την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.



Το συγκεκριμένο έγγραφό της ΙΣΤ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων αναφέρει αυτολεξεί:

“Προκειμένου να απαντήσουμε στο ανώτερο σχετικό, που αφορά στη γνωμοδότηση επί της εκμίσθωσης δημόσιων μεταλλευτικών χώρων του Ν. Κιλκίς σας γνωρίζουμε ότι πρέπει να προηγηθεί αυτοψία από υπάλληλο της Υπηρεσίας μας στην περιοχή ενδιαφέροντος σας.

Για τον λόγο αυτόν παρακαλούμε να έρθετε σε επικοινωνία με την υπηρεσία μας για τον καθορισμό ημέρας αυτοψίας.”

Όσες φορές και εάν το διαβάσαμε, θετική γνωμοδότηση δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε πουθενά.

Για άλλη μια φορά το ΥΠΕΚΑ αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένο να ακούσει την τοπική κοινωνία αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τις απαντήσεις που του έχουν στείλει οι φορείς που το ίδιο “ρώτησε”, φυσικά αγνοώντας τους πάντες γύρω του.

Όλη η κοινωνία του Ν. Κιλκίς δεν θα πρέπει να αφήσει να περάσει η αυθαιρεσία του ΥΠΕΚΑ που με ευχολόγια και ωραιολόγια προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν είναι ελέφαντας και ας τον μαρτυράνε οι ζημιές που αφήνει πίσω του κάθε του βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου