Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

TO METAΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ
Πολλοί άκουσαν ότι υπάρχει και στην Ελλάδα ELDORADO. Πολλοί άκουσαν ή γνωρίζουν ότι τα μεταλλεία ‘’χρυσού’’ στη ΒΑ Χαλκιδική λειτουργούν από την αρχαιότητα και ότι αποτελούν μέρος του ¨μεταλλευτικού μας πολιτισμού’’ και του ‘’πολιτισμού’’ μας εν γένει, όπως και το Λαύριο, η Κίρκη, η Γκιώνα, η Πτολεμαΐδα κλπ. Δυστυχώς το παραμύθιασμα του χρυσού από τη μία και της σωτηριολογικής ανάπτυξης από την άλλη καθηλώνουν τη σκέψη των περισσότερων οι οποίοι αφήνονται στις παραισθήσεις των αμύθητων θησαυρών και των ‘’χρυσών κουταλιών’’.

Δεν αντιλαμβάνονται ή παραβλέπουν συνειδητά ότι τα 3000 χρόνια ‘’μεταλλευτικού πολιτισμού’’ και ‘’μεταλλευτικής παιδειας’’(!), δεν είναι τίποτα άλλο από μια ιστορία κατάκτησης, κυριαρχίας, λεηλασίας και καταναγκαστικής εκμετάλλευσης.
Από την χρηματοδότηση των ορδών του Μ. Αλέξανδρου μέχρι το ασήμωμα της αυλής ή του χαρεμιού του Σουλτάνου και από την πνευμονοκονίαση και τις ίντριγκες του σκοτεινού μεγαλοβιομήχανου Μποδοσάκη- Αθανασιάδη, μέχρι το στρατιωτικό νόμο, κατά την κατοχή της περιοχής από την καναδική TVX,το δίλημμα για τους ιθαγενείς ήταν και παραμένει το ίδιο, Μεταλλεία ή Θάνατος.

Ένα βρώμικο νήμα μη αναστρέψιμης περιβαλλοντικής καταστροφής, συνυφασμένο με τον κοινωνικό - οικονομικό εγκλωβισμό/εκβιασμό, ενώνει τους ιθαγενείς όλου του κόσμου, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Αυστραλία και από την κεντρική και νότιο Αφρική μέχρι τη Χαλκιδική και ολόκληρη τη Βαλκανική.

Στις 10/02/2012 με την υπογραφή και των ‘’τεχνικών μελετών’’ σε ρυθμούς πρωτοφανείς για τα ελληνικά γραφειοκρατικά δεδομένα, δόθηκε το πράσινο φως για το ολοκληρωτικό ξεχαρβάλωμα της Χαλκιδικής και ουσιαστικά και της μισής Β. Ελλάδας. Αποφάσισαν ότι για τη σωτηρία της Ελλάδας, - της Ελλάδας του μνημονίου και των ρυθμιστικών νόμων, υπό τις αβανταδόρικες υστερικές κραυγές των ακροδεξιών,την εγληματική αδιαφορία και υποκρισία των υποταχτικών πασόκων και νεοδημοκρατών και με νεο-αφέντη της Β.Α.Χαλκιδικής τον επίσης καναδικών συμφερόντων κολοσσό Eldorado Gold Incorporation, - θα πρέπει να εξορυχθούν, να πολτοποιηθούν και να εμποτιστούν μετα χειρότερα τοξικά, 5 δισεκατομμύρια τόνοι μεταλλεύματος (περιεκτικότητας από 0,2γρ. Au/ τόνο μεταλλεύματος) στις περιοχές Σκουριές και Τσικάρα στη Μ. Παναγία Χαλκιδικής, ώστε να φυγαδευτούν στον Καναδά ή όπου αλλού μερικές εκατοντάδες τόνοι καθαρού χρυσού.
Και επειδή για άλλη μια φορά οι λογαριασμοί γίνανε χωρίς τον ξενοδόχο, οι ιθαγενείς της περιοχής τους διαβεβαιώνουν, εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των κατοίκων του Στρυμονικού κόλπου την εποχή της TVX, ότι τα σχέδιά τους θα παραμείνουν παραισθησιογόνος αυταπάτη γιατί ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ Β.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Πρώτη δημοσίευση στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου