Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

OΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ .


Που πας βρε καραμήτρο...

Αυτή την στιγμή που γράφουμε αυτές τις λέξεις διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλους στην Ιερισσό. Ο δήμαρχος Αρπάχτας, μαζί με τον Γκέμπελ Μοσχόπουλο πήγανε για δημοτικό συμβούλιο στην Ιερισσό σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έπειτα από τοποθέτηση του κ. Βλαχόπουλο για τον εντολοδόχο της ελληνικός χρυσός και μοναδικού "Πολίτη Αριστοτέλη" Βασίλη Γκεμπελ Μοσχόπουλου για  το λόγο που ενώ είναι δημοτικός άρχοντας πως μπορεί να κουβαλάει μαζί του και όλους τους μεταλλωρύχους και να φροντίζει για την επίλυση των διαφορών δια της ράβδου, τον λόγο και την υπεράσπιση του "οπίσθιου" φίλου του πήρε ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Αρπάχτας όπου γνωστός για τις αερολογίες, φλυαρίες και μπούρδες προσπάθησε να τον υπερασπιστή.


Για κακή τους όμως τύχη οι Ιερισσιώτες, πήραν χαμπάρι την ύπαρξη του Γκέμπελ και του "οπίσθιου" φίλου του και αποφάσισαν να τους προϋπαντήσουν με δάφνες. Οι δυό τους λοιπόν βλέποντας τα σκούρα αποφάσισαν να καλέσουν τα φιλαράκια του τα Δαφνοστεφανωμένα Στρουμφάκια για να επιληφθούν της κατάστασης. Οι Ιερισσιώτες όμως δεν καταλαβαίνουν και πολλά από αυτά και τους έχουν εντός του δημαρχείου μονότερμα. Αυτή την στιγμή λοιπόν το δημαρχείο στην Ιερισσό έχει άρωμα "Θερμαϊκού", κοινώς χέστηκαν πάνω τους και αναμένουμε να φυσήξει ο βαρδάρης, μπας και ξεβρωμίσει από την μπόχα και την δυσοσμία και τους στείλει από κει που ήρθαν...

Γκέμπελ, είδες τι ωραία είναι να είσαι εσύ και η παρέα σου και απέναντι να έχεις 400 άτομα. Αν σου πει ο Βλαχόπουλος πως δεν μπορεί να ηρεμήσει τους Ιερισσίωτες όπως έλεγες εσύ για τους μεταλλωρύχους στις Σκουριές ξέρει φανταζόμαστε τι πρόκειται να γίνει.

Για θυμήσου λοιπόν τι έλεγες.... 


ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΘΑ ΜΠΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. 
( Ο αντιδήμαρχος κ. Μοσχοπουλος δηλώνει στους κατοίκους στις Σκουριές ότι πρεπει να εγκαταλείψουν το βουνό γιατί δεν μπορεί να κάνει το μ@λ@κ@ και να συγκρατήσει την οργή των εργαζόμενων της ¨Ελληνικος Χρυσός¨!

Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. 


Πολιορκείται από κόσμο το Δημαρχείο Ιερισσού – ΜΑΤ μέσα κι έξω

Από antigoldgreece

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό:

Ο κόσμος έχει κυκλώσει το Δημαρχείο όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη και φωνάζει συνθήματα κατά της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατά του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα και κατά του Αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου. Η πλατεία του Δημαρχείου είναι ήδη γεμάτη ενώ κι άλλοι κάτοικοι καταφθάνουν συνεχώς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο και ακόμα περισσότερες και αρκετές κλούβες είναι έξω από αυτό. Για άγνωστο λόγο όλα τα φώτα στο Δημαρχείο, στην πλατεία και στους γύρω δρόμους έχουν σβήσει.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Μιχάλης Βλαχόπουλος ζήτησε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Μοσχόπουλου για τον ηγετικό ρόλο που έπαιξε την περασμένη Τρίτη στην άνανδρη επίθεση των 500 τραμπούκων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ εναντίον των 30 ανθρώπων που βρισκόταν στις Σκουριές. Ο Δήμαρχος “HELLAS GOLD” δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η αντιπολίτευση αποχώρησε από το Συμβούλιο, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάει με έναν “αντιδήμαρχο επικεφαλής τρομοκρατών”.

Ένας Δήμαρχος τραγικά αντίθετος με τη θέληση της κοινωνίας κάθεται στα σκοτάδια μέσα στο Δημαρχείο φρουρούμενος από την αστυνομία, ενώ ο κόσμος είναι απ’έξω. Μάλλον αναμένονται ενισχύσεις. Θα ενημερώνουμε.

Δεν ισχύει η ρίψη δακρυγόνων από διαδηλωτές εντός του Δημαρχιακού μεγάρου.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δεν έχει γίνει ρίψη χημικών εντός του δημαρχείου από τους διαδηλωτές στην Ιερισσό, γιατί πολύ απλά δεν διαθέτουν χημικά και δακρυγόνα. 


Επειδή όμως όπως γνωρίζουμε από την εμπειρία μας  τα χημικά και τα δακρυγόνα τα διαθέτουν συνήθως μόνο οι αστυνομικοί και ως γνωστόν αρέσκονται και στην προβοκάτσια, αν τυχών έχει γίνει ρίψη κάποιου δακρυγόνου εντός του δημαρχείου, τότε οφείλει ο εισαγγελέας να διενεργήσει ΕΔΕ και να επιρρίψει τυχών ευθύνες. 
Ο κύριος Δήμαρχος μαζί με τους υπαλλήλους του, μπορεί να πλάσει όποιο παραμύθι νομίζει για να ρίξει για άλλη μια φορά στάχτη στα ΜΜΕ που του ζητάνε την άποψη του, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να αποκρύψει την πραγματικότητα.TΩΡΑ: Δακρυγόνα και σκηνές μάχης στην Ιερισσό

Όλο το χωριό, άντρες, γυναίκες, παιδιά, είναι έξω στους δρόμους. Κατέφθασαν κι άλλα ΜΑΤ από τη μεριά του Γοματίου αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο κέντρο του χωριού γιατί ο κόσμος τους έχει κόψει το δρόμο. Πετάνε δακρυγόνα αλλά ο αέρας τα γυρνάει καταπάνω τους. Ολοι φοράνε μάσκες και μαντήλια στο πρόσωπο.

Στην πλατεία του πολιορκημένου Δημαρχείου ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Έχουν σπάσει και αναποδογυρίσει τα αυτοκίνητα του Δημάρχου Πάχτα και των ανθρώπων του και πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το Δημαρχείο. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο έχουν αποκλειστεί από τους κατοίκους.

Από τη Μεγάλη Παναγιά οργανώνονται να κατεβούν στην Ιερισσό.
ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟΕικόνες πολέμου… Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση έξω από το Δημαρχείο της Ιερισσού. Πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού, είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Δημαρχείου.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Τόλη Παπαγεωργίου που μίλησε στο halkidikinews.gr εξαγριωμένοι κάτοικοι έχουν αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα και άλλα αυτοκίνητα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός του Δημαρχείου.
«Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει να γίνει η επένδυση» 

 λέει στο halkidikinews.gr o κ.Παπαγεωργίου.

   
Στην πλατεία του πολιορκημένου Δημαρχείου ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. 
Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα.

Δυνάμεις της αστυνομίας έχουν κατακλίσει την Ιερισσό και συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος με τους αντιδρώντες.

Τραυματίστηκαν δύο άνδρες των ΜΑΤ. Οι αντιδρώντες δηλώνουν ότι δεν θα φύγουν από το Δημαρχείο. Από τη Μεγάλη Παναγιά οργανώνονται να κατεβούν στην Ιερισσό.

01.24 Αυτήν την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις με τους αντιδρώντες προκειμένου να αποχωρήσουν ήρεμα. Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε: "Ζητήσαμε να μην επέμβει η αστυνομία και να ομαλοποιηθεί η κατασταση. Αυτην την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις για επανέλθει στην Ιερισσό η ηρεμία. Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η λογική".Συγκρούσεις Τώρα στη Χαλκιδική-Τραυματίες αστυνομικοί

Από alterthess

Στην Ιερισσό συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο με απόφαση του δημάρχου Πάχτα αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα των μεταλλείων χρυσού. 
Έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 κάτοικοι, οι οποίοι εμπόδισαν την έξοδο των δημοτικών συμβούλων. Ισχυρή αστυνομική δύναμη προσπάθησε να απομακρύνει τους κατοίκους με χρήση δακρυγόνων και βίαιη επίθεση. Οι κάτοικοι απώθησαν τα ΜΑΤ και τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί. Δακρυγόνα έπεσαν στην είσοδο του δημαρχείου, αλλά οι κάτοικοι παραμένουν στο σημείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν όλο το βράδυ. 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και κατευθύνονται στο σημείο. Οι κάτοικοι σε επικοινωνία που είχαν με το alterthess τόνισαν ότι "η νύχτα θα είναι μεγάλη και δεν πρόκειται να απομακρυνθούν, αλλά θα αντιμετωπίσουν την αστυνομία". 

Τι Ιερισσός τι Κερατέα.... (φωτό)

Η επανάσταση του 1821, έδειξε τους αγώνες για την απελευθέρωση της Χαλκιδικής από τους Γενίτσαρους των Μεταλλευτικών Πολυεθνικών.


Χθες το βράδυ λοιπόν ζήσαμε την συνέχεια της επανάστασης που ξεκίνησε την 25 Μαρτίου και επίσημα του 2012 στην Χαλκιδική. Μια επανάσταση που πρέπει πλέον να φοβίσει όχι μόνο τους χρυσοθήρες αλλά και το σάπιο πολιτικό σύστημα που κυβερνά την χώρα μας. Το σύστημα αυτό που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πως θα ξεπουλήσει τα πάντα όπως έκανε και όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Ένα σύστημα που η σαπίλα του και η δυσοσμία του έχει κυριεύσει την χώρα μας από άκρη σε άκρη.Χθες λοιπόν το βράδυ, φύσηξε ο "Βαρδάρης". Ένας γνωστός άνεμος στους Θεσσαλονικιούς που όποτε φυσάει καθαρίζει την νύμφη του Θερμαϊκού και την κάνει την ομορφότερη πόλη. Φύσηξε και στην περιοχή μας για να ξεβρομίσει από το απόστημα των προηγούμενων δεκαετιών το σάπιο πολιτικό σύστημα που έφθασε την χώρα μας στην κατάσταση που είναι σήμερα και μέρος του συστήματος αποτελεί και ο Χρήστος Πάχτας.
Το μήνυμα λοιπόν σε ΟΛΟΥΣ είναι μήνυμα ισχυρό, πεντακάθαρο που τονίζει προς ΟΛΟΥΣ τους υπεύθυνους πως δεν πρόκειται να τους περάσει. Τι και αν στείλανε ατελείωτες διμοιρίες τον ΜΑΤ  για να φυγαδεύσουν τους "Ερετούς", κατάλαβαν πως αυτά δεν περνάνε στην περιοχή μας. Δεν περνάνε σε περιοχές όπως της Κερατέας, της Φυλής, της Αλεξανδρούπολης και του Κιλκίς για το μέλλον, γιατί το δίκαιο και η αλήθεια πάντα λάμπει.


Η αλληλεγγύη στον αγώνα μας διατυμπανίζετε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Όλοι μαζί λοιπόν μας προστάζουν, να μην αφήσουμε να καταστραφεί η περιοχή μας και εμείς τους υποσχόμαστε πως δεν θα τους επιτρέψουμε ούτε στα όνειρα τους.

Σας ευχαριστούμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου