Στο Fast Track η Χρυσωρυχεία Θράκης, με απόφαση Βενιζέλου- Παπακωνσταντίνου-Χρυσοχοΐδη- Βορίδη
6 March, 2012 by antigoldgreece
To μεταλλείο χρυσού του Περάματος της εταιρείας ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ είναι η μία από τις έξι επενδύσεις που εντάσσονται στη διαδικασία fast-track, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων. Η επιτροπή συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδη, Μεταφορών, Μ. Βορίδη, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Παπακωνσταντίνου, και του υφυπουργού Εξωτερικών, Δ. Δόλλη και ενέκρινε τους επενδυτικούς φακέλους, ενώ αποφασίστηκε να διεκπεραιωθούν και τα γραφειοκρατικά ζητήματα μέσα από τις ταχείς διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία, με τη μέριμνα της Invest in Greece.
Στο πλαίσιο της υπαγωγής των έξι επενδύσεων στο fast track, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε: «Τα έργα αυτά πρόκειται να διεκπεραιωθούν μέσα από γρήγορες και απλές διαδικασίες, με τη μέριμνα του αρμόδιου υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Invest in Greece και της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών Επενδύσεων. Τα οφέλη για τη χώρα μας από τις επενδύσεις αυτές θα είναι πολλαπλασιαστικά, τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και συνολικά για την Ελλάδα, από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και συνολικά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
Τα εγκεκριμένα επενδυτικά έργα είναι τα εξής:
- Επένδυση στο μεταλλευτικό κλάδο για την αξιοποίηση κοιτάσματος χρυσού εντός μεταλλευτικών παραχωρήσεων στο Νομό Έβρου (Δ. Αλεξανδρούπολης), για την οποία έχει ήδη εκδοθεί η εγκριτική πράξη του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θετική γνωμοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού από την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Β.M.E. Ο προϋπολογισμός είναι 128.960 εκ. ευρώ.
- Ανάπτυξη συστοιχιών αιολικών πάρκων ισχύος 1.005 MW στην Κρήτη και διασύνδεση με το ηπειρωτικό σύστημα από την εταιρεία Elica Group με προϋπολογισμού 1,99 δισ ευρώ.
- Κατασκευή ηλιοθερμικού σταθμού ισχύος 70 μεγαβάτ στη θέση Φουρνιά, Δ. Σητείας, Ν. Λασιθίου Κρήτης από την εταιρεία SOLAR POWER PLANT LASSITHI EPE με προϋπολογισμό 268 εκ. ευρώ.
- Κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 166,142 μεγαβάτ στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας από την εταιρεία Spes Solaris – Solar Concept A.E με προϋπολογισμό 332,284 εκ. ευρώ.
- Αντλησοταμιευτικά συστήματα αποθήκευσης και παραγωγής ενέργειας, ισχύος 587 μεγαβάτ, στην τεχνητή λίμνη Καστρακίου του Δ. Αμφιλοχίας, Αιτωλοακαρνανίας, με δύο άνω ταμιευτήρες «Αγ. Γεωργίου» και «Πύργου» από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. προϋπολογισμού 501.830.000 ευρώ.
- Αιολικό Σύστημα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε.) Κρήτης, με ανάπτυξη 33 συστοιχιών Αιολικών Σταθμών, ισχύος 1.077 μεγαβάτ, και διασύνδεση στο Εθνικό Διασυνδεδεμένο Σύστημα Ενέργειας μέσω υποβρυχίου καλωδίου από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. με προϋπολογισμό 2,46 δισ ευρώ.
Πηγή: ΤVXS.GR
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου