Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Βροντερό ΟΧΙ και από τους Σουηδούς

Αντίσταση στα μεταλλεία - χωρίς όρια. Για τη γη, τη ζωή, το νερό και την αξιοπρέπεια
20/4/2013 συγκεντρώθηκαν στη Στοκχόλμη πληθώρα κατοίκων από διάφορες πόλεις της Σουηδίας για να διαμαρτυρηθούν για τα μεταλλεία χρυσού, ουρανίου και άλλων μετάλλων που άλλα ήδη λειτουργούν και πολλά περισσότερα σχεδιάζονται σε περίπου 7 περιοχές της χώρας.



Στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός από τις επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, της Θράκης και του Κιλκίς.

Ο χαιρετισμός:


Από τη Χαλκιδική, τη Θράκη και το Κιλκίς, χαιρετίζουμε τον αγώνα των Σουηδών –ξέρουμε πολύ καλά γιατί είστε εδώ σήμερα! Σας ευχαριστούμε για το βήμα που μαςδίνετε.
 ΣτηνΕλλάδα σήμερα έχουμε …νοσοκομεία που υπολειτουργούν - Υπέρογκους φόρους –Εξευτελιστικούς μισθούς - Κατάλυση κάθε εργασιακής σύμβασης - Παιδιά λιπόθυμαστα σχολεία - Φτώχεια – Ανεργία – Αυτοκτονίες – …και το χειρότερο από όλα το δάχτυλο που μας κατηγορεί ότι εμείς – οι απλοί Έλληνες – φταίμε για αυτήν την κατάσταση, ενώ κανένας πολιτικός φταίχτης δεν τιμωρείται!
Όλα αυτά θα τα αντέχαμε ίσως, αν μας άφηναν να έχουμε το σπίτι μας, το νερό μας και τον αέρα μας.
Αλλά, όχι ! Ούτε αυτά θέλουν να έχουμε!

Με το απατηλό άλλοθι ότι θα σωθεί η εθνική μας οικονομία από τις φορολογίες των εργαζομένων στα μεταλλεία (αν είναι δυνατόν!), μας πετάνε βορά στους χρυσοθήρες! Μετατρέπουν με απίστευτο προγραμματισμό τη Βόρεια Ελλάδα σε Ελντοράντο. Γιατί τώρα; Μα γιατί έχουν δημιουργήσει τις πλέον κατάλληλες συνθήκες όπως προανέφερα. Τώρα που σχεδόν κάθε Έλληνας σκέφτεται «δουλειά να’ναι και ότι να ’ναι», ΤΩΡΑ έρχονται να μας «αναπτύξουν». Και τολμάνε να μας δείχνουν χώρες όπως η Σουηδία και η Φινλανδία ως παραδείγματα προς μίμηση –αποκρύπτοντας το ατύχημα της Φινλανδίας, αποκρύπτοντας τη σημερινή σας διαδήλωση!

Πετάνε ιστορία, μνημεία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, τουρισμό καιανάλογες αναπτυξιακές προτάσεις.
Πετάνε εμάς, τις επιλογές μας, τα σπίτια μας, τον αέρα μας, το νερό μας, τη ΓΗ μας !
Έρχονται για τον χρυσό, τον χαλκό και για άλλα μέταλλα όπως το ουράνιο.

Η επίσημη πολιτεία συνεργάζεται, δωρίζοντας γη, θεσμούς, νομοθεσίες και ανθρώπινα δικαιώματα.
Τη φτώχεια και την εξαθλίωση ίσως θα τα αντέχαμε – όμως ΟΧΙ αυτό! Αυτό τοξεπούλημα ψυχών και σωμάτων ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

Αγωνιζόμαστε δικαστικά, ακτιβιστικά, πολιτικά. Αγωνιζόμαστε να φτάσει η φωνή μας στα ΜΜΕ που τα περισσότερα ανήκουν στις ίδιες εταιρείες με συμφέροντα στις εξορύξεις.
Αντιμετωπιζόμαστε ως εγκληματίες, τρομοκράτες, ναρκομανείς, μειονότητες, κα. Μας ρίχνουν χημικά κ πλαστικές σφαίρες όταν επιχειρούμε να ανεβούμε στο βουνό. Μας συλλαμβάνουν γιατί διαδηλώνουμε. Μας προσδίδουν ψεύτικες ιδιότητες και κατασκευασμένες κατηγορίες. Μας παίρνουν παράνομα dna. Μόλις πριν μερικές ημέρες στηνΙερισσό, στις 03:00 τη νύχτα η αστυνομία μπήκε βιαίως σε 2 σπίτια και συνέλαβεμε τις πιτζάμες τους 2 πατεράδες μπροστά στα μάτια των παιδιών και των συζύγων τους! Χωρίς κατηγορίες, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, αλλά για να κάμψει την αντίστασή μας για να μας τρομοκρατήσει και να σταματήσουμε - ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή – θα αγωνιζόμαστε μέχρι να φύγουν οι χρυσοθήρες  – Αυτή η απόλυτη καταστροφή του μέλλοντος των παιδιών μας ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !
Το σύνθημα της Χαλκιδικής, του Κιλκίς, της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής είναι:
«Θράκη, Κιλκίς, Χαλκιδική – χρυσάφι ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ από αυτή τη ΓΗ»

Καλή δύναμη στον αγώνα σας - Η αλληλεγγύη των λαών είναι απίστευτα ανατρεπτική!

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις επόμενες φωτογραφίες μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το "περί ανάπτυξης" και "σουηδικοφινλανδικό μοντέλο μεταλλευτικής ευτυχίας" που μας λανσάρουν....

video: https://www.youtube.com/watch?v=lIZra1MC5-U&feature=youtu.be 
 













βίντεο και φωτογραφίες από:
Stoppa gruvan i RÖNNBÄCK I BJÖRKVATTSDALEN, TÄRNABY (Facebook)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου