Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Σε…security της εταιρίας «Ελληνικός χρυσός» έχουν μετατραπεί οι αστυνομικοί της Βόρειας Ελλάδας.

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2013 14:59
Σε…security της εταιρίας  «Ελληνικός χρυσός» έχουν μετατραπεί οι αστυνομικοί της Βόρειας Ελλάδας. Η εντολή, που έχει δοθεί, από την ηγεσία της ΕΛΑΣ, να διατίθεται, καθημερινά, μία διμοιρία για τη φύλαξη του εργοταξίου στις Σκουριές και μία
δεύτερη για την…ασφάλεια του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης Πολυγύρου, έχει κάνει τους αστυνομικούς «προσωπικούς φρουρούς» της εταιρίας χρυσού αλλά και των συναδέλφων τους στη Χαλκιδική.
«Με όλες αυτές τις κινήσεις» επισημαίνουν στο Thesstoday συνδικαλιστές αστυνομικοί «κάναμε τις Σκουριές, πρόβλημα όλης της αστυνομίας».
Είναι χαρακτηριστικό ότι, καθημερινά, ο Έλληνας φορολογούμενος, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, πληρώνει από την τσέπη του εκατοντάδες ευρώ, για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Κι αυτό γιατί, μέχρι σήμερα, τις βάρδιες στις Σκουριές και τον Πολύγυρο, κάλυπταν άνδρες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη. Από σήμερα, όμως, σ’ αυτές τις εναλλασσόμενες βάρδιες μπαίνουν και διμοιρίες από όλους τους γειτονικούς νομούς, όπως Κατερίνη, Λάρισα, Φλώρινα κλπ. Αυτό σημαίνει ότι κάθε διμοιρία στοιχίζει τουλάχιστον 1000 με 2000 ευρώ την ημέρα στον Έλληνα πολίτη αφού, τώρα πια, θα απαιτηθούν και διανυκτερεύσεις.
«Οι υπολογισμοί είναι απλοί» μας λένε συνδικαλιστές αστυνομικοί «αν σκεφθείτε ότι κάθε διμοιρία διαθέτει 25 άνδρες. Κάθε ένας απ’ αυτούς, παίρνει 35 ευρώ αν μετακινηθεί, εκτός έδρας, χωρίς διανυκτέρευση. Που σημαίνει, μία διμοιρία κοστίζει 1000 ευρώ, με τις βενζίνες, χωρίς διανυκτέρευση και 2000 ευρώ με διανυκτέρευση».
Παράλληλα την αστυνόμευση της περιοχής, από τη στιγμή που δόθηκε η πρωτοφανής εντολή για εκκένωση του αστυνομικού τμήματος της Ιερισσού, έχει αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου η οποία απέχει 60-70 χλμ οπότε υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση σε χιλιόμετρα και καύσιμα.
«Το μεγαλύτερο, όμως, κακό» υπογραμμίζουν οι αστυνομικοί στο Thesstoday, «είναι ότι έχουν αποδυναμωθεί οι αστυνομικές διευθύνσεις όλων των γύρω νομών. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει 1200 κενές οργανικές θέσεις και 93 άτομα αποσπασμένα στον Έβρο, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Γιατί, εκτός από τα γήπεδα, την εγκληματικότητα, που αυξάνεται διαρκώς, την τρομοκρατία και το κυκλοφοριακό, τώρα οι συνάδελφοι έχουν επιβαρυνθεί και με τις Σκουριές».
Άλλωστε, η κάλυψη της βάρδιας δεν αφορά μόνο στα άτομα που συμμετέχουν στις διμοιρίες αλλά έχει γενικότερη επιβάρυνση στη λειτουργία των αστυνομικών διευθύνσεων καθώς οι αστυνομικοί αναγκάζονται να εργάζονται πρόσθετες ώρες. Αυτό σημαίνει ότι, όταν επιστρέψουν, δικαιούνται τουλάχιστον 2 υπερωριακά ρεπό.
«Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση είναι πλέον τραγελαφική» καταλήγουν «αφού, σκεφθείτε ότι, την Κυριακή, ημέρα απολογίας των 2 συλληφθέντων της Ιερισσού, γύρω από το αστυνομικό μέγαρο υπήρχαν 6 διμοιρίες οι οποίες…φυλούσαν τους 1000 αστυνομικούς του μεγάρου και τους…2 προφυλακισμένους της Χαλκιδικής».
Το θέμα είναι έως πότε ο Έλληνας πολίτης θα καλείται να πληρώνει από την τσέπη του την…security ιδιωτικών εταιριών και μάλιστα πλουσιοπάροχα.

πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου