Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΙΔΟΥ αποσπάσματα της συνεδρίασης!

giannis_koutras.jpg
"Η χθεσινή συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για τη "μεταλλευτική δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική" αποδείχτηκε μια κακοστημένη παρωδία. Μετά από οκτώ ώρες συζήτησης και αφού τοποθετήθηκαν δεκάδες επιστήμονες, τοπικοί φορείς και όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου πλην της πλειοψηφούσας παράταξης, ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας μας ανακοίνωσε πως επρόκειτο απλά μια "ενημέρωση" και ότι δεν θα υπάρξει καμία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα", ανέφερε σε δήλωσή του ο Γιάννης Κούτρας,Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής της παράταξης Αντικαπιταλιστική Αριστερά - Ανταρσία σε Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη .

"Είναι πρόκληση ενώ δεκάδες δήμοι όλης της Ελλάδας έχουν πάρει θέση και έχουν εκδώσει καταδικαστικά ψηφίσματα ενάντια στη λεηλασία του φυσικού πλούτου της Χαλκιδικής και αφού το θέμα έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις, ο άμεσα εμπλεκόμενος αυτοδιοικητικός φορέας  που είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να το συζητάει με μεγάλη καθυστέρηση μετά από επίμονες προσπάθειες της Κίνησής μας και όλης της αντιπολίτευσης και στο τέλος να μην παίρνει καν θέση!", επισήμανε στη συνέχεια.
"Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πίσω από τη χοντροκομμένη άρνηση του Α. Τζιτζικώστα να τοποθετηθεί κρύβεται η συμφωνία του με την "επένδυση" και η συνενοχή του στο έγκλημα του Μπόμπολα και της Eldorado Gold σε πλήρη σύμπνοια με την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και ο φόβος για τις διαρροές της παράταξης του σε μια πιθανή ψηφοφορία. Η χθεσινή διαδικασία απέδειξε για άλλη μια φορά περίτρανα ότι αυτό που γίνεται στη Χαλκιδική δεν είναι "αναπτυξιακό έργο" αλλά ένα έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος με καταστροφικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Η αστυνομοκρατία που είχε μετατρέψει το κτίριο της περιφέρειας σε αποκλεισμένη ζώνη και τα στημένα ρεπορτάζ δεν μπορούν να κρύψουν αυτήν την αλήθεια. Δηλώνω στους εγκάθετους της εταιρίας που προσπάθησαν συστηματικά χθες να φιμώσουν τόσο εμένα, όσο και τις άλλες αντιπολιτευόμενες φωνές ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Το μεγαλειώδες κίνημα ενάντια στη λεηλασία της Χαλκιδικής καθημερινά γιγαντώνεται και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα", καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κούτρας.

πηγή: alterthess

παρακάτω δείτε απόσπασμα (βίντεο) από την συνεδρίαση. Είναι το 10-λεπτο που έχει το λόγο ο καθηγητής κ.Αλ.Μπένος, ο οποίος όταν μιλάει για την αρρώστια και το θάνατο........δέχεται τα πυρά των εργαζόμενων.

Η εισήγηση του καθ.Μπένου

βίντεο μετά την εισήγηση του κ.Μπένου: άσε μας ρε !

πηγές: alterthess.gr

Ερωτήσεις κρίσεως:
1) Γιατί ήταν στην αίθουσα οι εργαζόμενοι όταν οι κάτοικοι ήταν αποκλεισμένοι έξω από τον αυλόγυρο με τα ΜΑΤ να τους "φυλάνε";
2) Γιατί βλέπουμε τον κ.Τζιτζικώστα (στο 1:38 του πρώτου βίντεο) να ΒΓΑΙΝΕΙ από την αίθουσα συνεδρίασης όταν μιλά ο κ.Μπένος; Δεν τον ενδιαφέρει να ακούσει; Τα γνωρίζει ήδη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου