Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΒΡΟΥ: "ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ"

ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΒΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ

 Δελτίου τύπου
 
         
Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της 21ης  Φεβρουαρίου και της 12ης  Μαρτίου , ήταν  ιδιαίτερα κρίσιμο για την έκβαση του πολύχρονου αγώνα μας κατά των χρυσωρυχείων. Με αφορμή την δήλωση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στις 21 Φεβρουαρίου ότι σε δέκα ημέρες θα έχει υπογραφεί η  οριστική απόφαση για τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Θράκη , δραστηριοποιήθηκαν όλοι οι μαζικοί φορείς που συνθέτουν την Διανομαρχιακή επιτροπή ,για να αποτραπεί  η  κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την περιβαλλοντική καταστροφή και την οικονομική απαξίωση της περιοχής μας. Στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν μεταξύ αυτών που πρωτοστάτησαν ήταν ο Περιφερειάρχης , το περιφερειακό Συμβούλιο, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Σαπών- Μαρώνειας, Κομοτηνής και τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια, όλοι  οι Δήμαρχοι του Έβρου και της Ροδόπης καθώς και Δήμαρχοι άλλων περιοχών. Πλήθος μαζικών φορέων από την Κρήτη μέχρι το Κιλκίς εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας , ενώ στις πρωτοφανείς για την συμμετοχή πολιτών συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στην Αλεξ/πολη (4 Μαρτίου), και Κομοτηνή (12 Μαρτίου), συμμετείχαν μαζικά εκπρόσωποι  των συναγωνιστών μας από τη Χαλκιδική και  το Κιλκίς. Τέσσερις  βουλευτές  Ροδόπης και Έβρου  οι
Ευριπίδης  Στυλιανίδης    ΝΔ  Ροδόπης (υπουργός)_
Αιχάν   Καραγιουσούφ     ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Αχμέτ  Χατζηοσμάν         ΠΑΣΟΚ Ροδόπης
Μαρίνος  Ουζουνίδης       ΑΝ.ΕΛ Εβρου
με  τις σαφείς δηλώσεις τους ή με την φυσική παρουσία τους στις διαδηλώσεις και τον ξεκάθαρο λόγο τους απέδειξαν ότι  σε αυτή την κρίσιμη φάση συμπορεύονται με την τοπική  κοινωνία στον αγώνα της ενάντια στην επιβολή των χρυσωρυχείων , παραβλέποντας την επιμονή ορισμένων κυβερνητικών προσώπων να επιβάλουν την ανεπιθύμητη εγκατάσταση των μεταλλείων χρυσού.
Η Διανομαρχιακή Επιτροπή  λίγες μέρες πριν από τις διαδηλώσεις με έγγραφα της προς τους βουλευτές  
 Α. Δερμεντζόπουλο (ΝΔ Έβρου)
 Α. Γεροντόπουλο     (ΝΔ Έβρου)
 Γ.  Ντόλιο                (ΠΑΣΟΚ .Έβρου)
τόνιζε μεταξύ άλλων για τα  χρυσωρυχεία ότι « το κόμμα σας ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση δήλωνε κατηγορηματικά ότι η επένδυση του χρυσού στη Θράκη δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αν δεν το θέλει η τοπική κοινωνία…. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδείξετε εμπράκτως ότι εκφράζετε αυτόν τον λαό που σας επέλεξε να τον αντιπροσωπεύετε στη βουλή. Ως κυβερνητικός βουλευτής έχετε αυξημένη υποχρέωση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να πείτε επιτέλους ένα ξεκάθαρο και ειλικρινές ΟΧΙ ….Σε αυτή την προσπάθεια μπορείτε και εσείς ξεπερνώντας στερεότυπα και πρακτικές του παρελθόντος να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του λαού που σας έστειλε στη βουλή στην κοινή προσπάθεια να βγει η χώρα μας μια για πάντα από το τέλμα της ύφεσης και τις ψευδαισθήσεις μιας «ανάπτυξης» τύπου ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ.
ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ» 
Στις 8 Μαρτίου  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάτω από την κοινωνική πίεση που εκφράσθηκε με τις μαζικές και δυναμικές διαδηλώσεις  μας ανακάλεσε το πρωθυπουργικό τελεσίγραφο της 21ης Φεβρουαρίου , και δικαιώθηκαν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκείνων των ημερών που έγιναν από χιλιάδες πολίτες
Οι τρείς βουλευτές του Έβρου δεν ανταποκρίθηκαν στην γραπτή πρόσκληση που έλαβαν  έγκαιρα εν όψει των  διαδηλώσεων,  και δεν έχουν πάρει  μέχρι σήμερα μια ξεκάθαρη θέση για τα χρυσωρυχεία παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία εκφράσθηκε με τεκμηριωμένες και ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δημοτικών Συμβουλίων και εκατοντάδων μαζικών φορέων.  
Οι αγώνες της τοπικής κοινωνίας για την οριστική απομάκρυνση των χρυσωρυχείων θα συνεχιστούν μέχρι την τελική δικαίωση. Οι τρεις βουλευτές του Έβρου  οφείλουν εφεξής να  λειτουργούν ως συναγωνιστές με τον λαό του Έβρου , εγκαταλείποντας την πρακτική του άφωνου και απαθούς παρατηρητή. Εξ άλλου  εκλέγονται από τον Ελληνικό λαό,  για να συμπορεύονται με τον λαό, και για λογοδοτούν  σε αυτόν.                                       


Αλεξανδρούπολη 9 Απριλίου 2013
Η συντονιστική γραμματεία της Διανομαρχιακής Επιτροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου